Ukrajinská armáda tvrdí, že na južnom fronte dobyla dedinu Urožajne

ta3 TASR
16.8.2023 09:52

Ukrajinská armáda v stredu oznámila, že oslobodila dedinu Urožajne ležiacu v priemyselnej Doneckej oblasti. Informovala o tom agentúra AFP.

Rusi mlčia

"(Dedina) Urožajne bola oslobodená. Naši obrancovia upevňujú svoje pozície na okrajoch. Ofenzíva pokračuje," uviedla vo vyhlásení zverejnenom na sociálnych sieťach námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maľarová.

Obec Urožajne mala pred vojnou podľa odhadov približne 1000 obyvateľov a je jednou z dedín, ktoré sa ukrajinské sily v posledných týždňoch pokúšajú dobyť.

Ruské ministerstvo obrany sa k tejto informácii bezprostredne nevyjadrilo. Ruský minister obrany Sergej Šojgu v utorok povedal, že vojenské zdroje Ukrajiny sú napriek pomoci Západu "takmer úplne vyčerpané".

Ukrajinská armáda začala útok na Urožajne 8. augusta a už 12. až 13. augusta sa objavili správy, že sa ruskí vojaci dali na ústup. Ako nedávno poznamenal denník The New York Times, ak sa ozbrojeným silám Ukrajiny podarí prelomiť front pri Urožajne, budú len 80 kilometrov od dvoch veľkých prístavných miest — Berďanska a Mariupola.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok