Nitra doma prehrala s Košicami 1:3

SITA
6.11.2011 20:02

HK Nitra - HC Košice 1:3 (1:0, 0:2, 0:1).

Nitra doma prehrala s Košicami 1:3

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 19. kolo:

HK Nitra - HC Košice 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Góly: 13. M. Štefanka (M. Hruška, J. Fojtík) - 23. Michel Miklík (S. Gron, Fabuš), 28. Michel Miklík (S. Gron), 43. Dravecký (Zálešák, P. Bartoš)
Vylúčení: 3:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Brath, Novák, 2299 divákov

Zostavy:
Nitra: Čiliak - Árvay, M. Hruška, Rais, M. Bača, König, J. Polák - J. Fojtík, M. Štefanka, P. Barinka - S. Saliji, T. Chrenko, Korhoň - G. Saliji, Hrnka, L. Klíma - Šumichrast, Uhnák
Košice: Hylák - Homer, J. Tabaček, M. Novák, Šeda, Slimák, M. Grman, Biro, Mlynarovič - P. Bartoš, Zálešák, Dravecký - Jenčík, S. Gron, Michel Miklík - Marcel Haščák, E. Piatak, D. Pašek - Matúš Chovan, Vorel, Fabuš

Domáci vstúpili do zápasu aktívne a už v úvodných minútach si vypracovali viacero šancí. Po góle volala najmä príležitosť Korhoňa, ktorý v 2. minúte osamotený pred brankárom Hylákom zaváhal. Ofenzívne naladených domácich mohol v 13. minúte poslať do vedenia Uhnák, no v dobrej pozícii medzi kruhmi zaváhal. Nitrania sa však dočkali už o pár sekúnd. V presilovke nahodil puk na Hyláka obranca Hruška a domáci kapitán Štefanka úspešne zmenil smer puku priamo do košickej bránky - 1:0. Snaha o rýchle vyrovnanie bola na košických hráčoch badať od prvých sekúnd prostrednej časti. Gólu sa hostia dočkali krátko po skončení presilovky. V 23. minúte využil zaváhanie domáceho brankára Miklík, ktorý pohotovo trafil odkrytú bránku. Ten istý hráč o päť minút neskôr podčiarkol aktivitu hostí. Gron strieľal z pravej strany a nekrytý Miklík nemal problém poslať hostí do vedenia - 1:2. Hostia svoje vedenie do konca druhej časti úspešne udržali, mali viac z hry, no ďalší gól do 40. minúty nepridali. Dôležitý tretí gól pridali Košičania v presilovke v 43. minúte. Zálešák nabil spoza bránky Draveckému, ktorý prudkou strelou zvýšil na 3:1. V 48. minúte mohol znížiť Šumichrast, ale pred odkrytou bránkou nemieril presne. V 52. min sa dostal do šance Chrenko, ktorý si položil obrancu Tabačeka, no Hyláka prekonať nedokázal. Nitriansku presilovku mohol v 54. mine využiť Garip Saliji, ale zblízka prestrelil odkrytú bránku. Ani ďalšia snaha oboch tímov už góly nepriniesla a preto sa stretnutie skončilo víťazstvom Košíc 3:1.

Hlasy:
Ján Jaško (tréner Nitry): "V prvej tretine sme mohli dať aj viac gólov ako jeden. Mali sme k tomu niekoľko šancí v presilovkách. V druhej tretine sme dostali dva góly. V tretej časti prišlo ďalšie naše oslabenie a tretí inkasovaný gól. Potom sme síce mali nejaké šance na vyrovnanie, no gól sme nedali. Počas reprezentačnej prestávky nás čaká s mužstvom tvrdá práca. Bol by som rád, ak by medzitým prišli do mužstva dve či tri posily."
Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "Chceli sme nadviazať na dobrý výkon z piatkového zápasu proti Trenčínu. V prvej tretine sme pri niektorých šanciach súpera mali aj šťastie. Dobrou hrou smerom dozadu sme zápas zvládli. Dnes sa ukázala aj kvalita na našej strane."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok