Predĺžte si opálenie: Pomocou týchto trikov bude vaša pokožka dlhšie do bronzova

TA3/zm
23.8.2023 08:00

Nemusíte týždeň po dovolenke vyzerať opäť ako Snehulienka. Stačí vedieť, čo dopriať telu a pokožke, aby si krásny nádych do bronzova udržala.

Predĺžte si opálenie: Pomocou týchto trikov bude vaša pokožka dlhšie do bronzova
Freepik

Už počas opaľovania treba myslieť na to, ak si chcete tmavšiu pokožku udržať čo najdlhšie. No aj po dovolenke existuje pár trikov, ktoré opálenie predĺžia.

Strava

Na podporu opálenia funguje aj správna strava. Známy je betakarotén, ktorý udržiava hnedý nádych pokožky. Ten môžete prijímať v podobe výživových doplnkov, ale aj v strave. Bohatá na betakarotén nie je len mrkva, ale aj broskyne, nektárinky, mango či brokolica.

Hydratácia

Slnečné lúče síce krásne opaľujú, ale kožu tiež dehydrujú. A správna hydratácia pomôže nielen tomu, aby bola pokožka vypnutá, elastická, ale aj bronzovo sfarbená. Myslite okrem pitného režimu aj na pravidelné krémovanie tela. Prípravky určené po opaľovaní pomáhajú jednak kožu pobozkanú slnkom upokojiť, ale tiež predlžujú opálenie. A samozrejmosťou by malo byť denno-denné natieranie telovým krémom alebo mliekom.

Peeling

Mnoho žien sa telovému peelingu v lete vyhýba v domnienke, že drobné zrniečka by z kože zlatistý nádych stiahli. No opak je pravdou. Práve vďaka peelingu dokážete krásne opálenie predĺžiť až o dva týždne, pretože sa koža prekrví, čo vplýva na jej celkový tonus. Celotelový scrub si treba dopriať aspoň dvakrát do týždňa.

Samoopaľovací krém

A napokon si s opálením môžete pomôcť aj pomocou kozmetiky. Samoopaľovacie krémy dnes už nájdete aj v prevedeniach, ktoré kožu tónujú veľmi jemne, čo v princípe vytvorí len udržiavanie už nadobudnutého opálenia. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok