Milujem sa s mužmi, ale len v predstavách. Exprezident USA poslal neobyčajný list

ta3, cnn.iprima.cz
13.8.2023 18:05

Americký exprezident Barack Obama v minulosti sníval o milovaní sa s mužmi. Vyplýva to zo znovuobjaveného listu z roku 1982, ktorý Obama adresoval svojej vtedajšej priateľke Alexandre McNearovej. Redigované písanie získal do rúk jeho životopisec David Garrow, upozornil portál cnn.iprima.cz.

Obama
TASR/AP

Filozofický list

Bol prvým Afroameričanom, ktorý stál na čele Bieleho domu. So svojou manželkou Michelle Obamovou vytvoril pár, ktorý je pre mnohých vzorom rodinných a morálnych hodnôt. Lenže so sexualitou Baracka Obamu to možno nebolo vždy také jednoduché.

Špekulácie rozprúdil znovuobjavený list z roku 1982. Vtedy 21-ročný Obama v ňom písal svojej vtedajšej priateľke Alexandre McNearovej. Text mal filozofický nádych. Obama sa tam priznal, že delenie na mužov a ženy mu nepríde blízke, skôr vyznáva androgénny prístup, ktorá berie človeka ako celok. Informoval o tom denník The New York Post.

Tiež sa priznal aj k svojim sexuálnym fantáziám s mužmi. "V kontexte homosexuality si myslím, že ide o pokus vymaniť sa z prítomnosti, možno ide o odmietnutie pokračovať v nekonečnej fraške pozemského života. Vieš, ja sa s mužmi milujem každý deň, ale len v predstavách," napísal Obama.

Nič neobvyklé

Spomínaný list sa dostal v roku 2017 k životopiscovi Davidovi Garrowovi, inkriminovaná pasáž však bola redigovaná. McNearová mu vtedy len mala povedať, že je o "homosexualite". Garrowov priateľ Harvey Klehr sa nakoniec dostal k pôvodnému zneniu listu, ktorý teraz poskytol médiám.

Obama v liste tiež uviedol, že aj napriek svojmu postoju k pohlaviu prijal svoju rolu muža, napísal denník Daily Mail. "Vidím, že som bol stvorený ako muž. A fyzicky v živote som sa rozhodol prijať túto eventualitu," napísal Obama.

Životopisec Garrow – ktorý mimochodom usudzuje, že Obama bol podobný Donaldovi Trumpovi – sa domnieva, že na teóriách budúceho prezidenta nebolo nič neobvyklé, píše cnn.iprima.cz. Vraj išlo o klasické mladícke úvahy. "Som historik a nie psychológ. Ale myslím si, že je všeobecne známe, že drvivá väčšina ľudských bytostí má sexuálnu fantáziu," uviedol životopisec.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok