Kane sa stal oficiálne novou posilou Bayernu. Bude nosiť dres s číslom deväť

ta3 tasr
12.8.2023 10:51

Anglický futbalista Harry Kane sa stal oficiálne novou posilou Bayernu Mníchov. V sobotu skompletizoval svoj prestup z Tottenhamu, keď s úradujúcim nemeckým majstrom podpísal zmluvu do 30. júna 2027. Tridsaťročný útočník bude v novom klube nosiť dres s číslom deväť.

Bude v dueli o Superpohár

Podľa agentúry AFP zaplatil Bayern za príchod kapitána anglickej reprezentácie 100 miliónov eur. BBC i AP uvádzajú až sumu 110 miliónov eur plus bonusy, v oboch prípadoch je to nový bundesligový prestupový rekord. "Som veľmi šťastný, že sa môžem stať súčasťou FC Bayern. Je to jeden z najväčších klubov na svete a ja som vždy hovoril, že chcem súťažiť a potvrdiť svoje schopnosti počas kariéry na tej najvyššej úrovni. Tento tím je definovaný svojou víťaznou mentalitou, je skvelý pocit byť tu," povedal Kane pre oficiálnu webstránku mníchovského klubu.

Kaneov odchod z Tottenhamu už v piatok potvrdili tréner "kohútov" Angelos Postecoglou i kouč Bayernu Thomas Tuchel. Anglický kanonier dostal od londýnskeho klubu povolenie odcestovať do Mníchova, kde ešte v piatok absolvoval lekársku prehliadku. Podľa agentúry DPA má štvorročný kontrakt hodnotu 25 miliónov eur na sezónu. Keďže sa dohoda poradila skompletizovať do 13.00 SELČ, nová posila môže byť Bayernu k dispozícii už v sobotnom dueli o nemecký Superpohár proti Lipsku.

Vyrástol v Tottenhame

Tottenham údajne prikývol až na štvrtú ponuku Bayernu. Kaneovi mala zmluva so Spurs vypršať až na konci budúceho roka a majiteľ klubu Joe Lewis preferoval jeho predaj, keďže o rok by mohol odísť zadarmo.

Kane futbalovo vyrastal v akadémii Tottenhamu a v Premier League má v jeho drese na konte 213 gólov, čím sa v historických tabuľkách radí na druhé miesto za Alanom Shearerom (260). V minulom ročníku dosiahol métu 30 gólov v 38 stretnutiach. Je aj historicky najlepší strelec anglickej reprezentácie s 58 presnými zásahmi.

Bayern začne sezónu v sobotu zápasom nemeckého Superpohára proti Lipsku. O šesť dní neskôr nastúpi v Bundeslige na ihrisku Brém. Bavorský veľkoklub doteraz najviac zaplatil za príchod Lucasa Hernandeza, francúzsky obranca prestúpil v roku 2019 z Atletica Madrid za 80 miliónov eur. V súčasnosti je už hráč Paríža St. Germain.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok