Koniec jednej éry? Musk dáva do aukcie logo i nábytok spojený s Twitterom, ktorý premenoval

ta3 ČTK
10.8.2023 14:04

Miliardár Elon Musk dáva do aukcie logo a ďalšie položky spojené so sociálnou sieťou Twitter. Tá sa iba pred niekoľkými týždňami premenovala na X. Medzi 584 ponúkanými položkami sú konferenčné stolíky, veľké vtáčie klietky či olejomaľby obrazov, ktoré sa stali populárnymi zdieľaním na internete. Informuje o tom server BBC. Musk od minuloročného nákupu Twitteru za 44 miliárd dolárov zrušil vo firme tisíce pracovných miest v snahe znížiť náklady.

Zamestnanci Muskovej spoločnosti Neuralink tvrdia, že jeho požiadavky viedli k zbytočným úmrtiam 1 500 zvierat
TASR/AP

Na aukčnom zozname sú aj desiatky stolov a stoličiek alebo kabína pre DJ. Záujemcovia môžu vydražiť aj hudobné nástroje, ktorých je dosť na vybavenie celej kapely. Jedna z ponúkaných značiek Twitteru zostáva stále pripevnená k ústrediu spoločnosti na 10. ulici v San Franciscu. Podľa firmy je na kupujúcom, aby si obstaral potrebné povolenia, pokiaľ o ňu má záujem. Úrady v San Franciscu minulý mesiac zatiaľ zastavili pokus o odstránenie iného loga Twitteru.

Netradičné obrazy

Dražiť sa budú aj dve olejomaľby fotografií, ktoré sa stali na Twitteri veľmi populárnymi. Prvou je hviezdna selfie komičky a herečky Ellen Degeneresovej zhotovenej na odovzdávaní Oscarov 2014. Na druhej je snímka, ktorú na tejto sieti zverejnil americký prezident Barack Obama, keď bol v novembri 2012 znovu zvolený. 

Dražba začne 12. septembra a skončí o dva dni neskôr. Už začiatkom tohto roku Twitter usporiadal aukciu stoviek položiek zo svojho sídla v San Franciscu. Socha s jeho slávnym vtáčím logom prilákala najvyššiu ponuku, predala sa za 100 000 dolárov.

Twitter minulý mesiac vypustil zo svojej značky logo modrého vtáka a nahradil ho čiernobielym písmenom X. Blikajúca konštrukcia v tvare X na kancelárskej budove v San Franciscu ale vydržala len tri dni. Zo strechy zmizla, keď na ňu miestne úrady dostali niekoľko sťažností.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok