Ružomberok nečakane zdolal Senicu

SITA
3.3.2013 20:04

Záhorákom, ktorí nastúpili bez zdravotne indisponovaného Juraja Pirošku sa jarná ouvertúra na vynovenom štadióne nevydarila. Iba priemerný výkon so zlou prechodovou fázou a bez kvalitnejších individuálnych schopností na šikovných Liptákov nestačil.

Ružomberok nečakane zdolal Senicu
SITA

Futbal - Corgoň liga 2012/2013 - 20. kolo - nedeľa:

FK Senica - MFK Ružomberok 0:3 (0:1)

Góly: 39. Ďubek, 72. Almaský, 82. Š. Pekár, ŽK: 44. Štepanovský - 41. M. Jurkemik, 44. L. Lupták, rozhodovali: Chmura - Brendza, Jenčura, 1738 divákov

Zostavy:

Senica: Švenger - Krajčík, P. Pavlík, Brabec, Patrik Mráz - T. Kóňa, M. Jirásek (82. Diarrassouba), Jaroslav Diviš, M. Ďurica (46. J. Križko), Štepanovský (78. Kalabiška) - R. Blackburn

Ružomberok: L. Zich - P. Maslo, Práznovský, Greššák, M. Jurkemik - M. Nagy - L. Lupták (68. Almaský), Bielák (89. R. Bartoš), Ďubek, Š. Pekár - Zreľák (85. Lovás)

Na vynovenom štadióne v Senici sa vo výbornej atmosfére, o ktorú sa pričinili oba fankluby, hral v prvom polčase iba priemerný medzišestnástkový futbal. Domácim sa nedarila hra, kazili veľa prihrávok. Hostia boli aktívnejší a vysokým napádaním robili Záhorákom problémy. V 9. min sa po centri Kóňu dostal k zakončeniu Diviš, hosťujúca obrana však loptu zrazila do bezpečia. V 19. min po krídelnej akcii Luptáka včas vybehol Švenger pred dobiehajúcim Zreľákom. Ten istý hráč bol v zakončení aj v 31. min, s jeho strelou si senický brankár opäť poradil. Domáci prvýkrát ohrozili súperovu bránku až v 38. min, po Divišovom centri zakončoval Blackburn vedľa. Do zaslúženého vedenia išli Ružomberčania v 39. min - rýchly protiútok zakončil krásnou strelou halfvolejom kapitán Ďubek.
Ani v druhom polčase sa Seničania nedokázali presadiť cez dobre hrajúceho súpera. Už v 47. min sa v tutovke ocitol Ďubek, Švenger bol tentoraz pripravený. Hoci domáci mali hru vo svojej moci, k vážnejšej gólovej šanci sa nedokázali dostať a Ružomberčania umnou hrou kontrolovali priebeh zápasu. Z diaľky to skúšal striedajúci Križko a takisto Jirásek, no ani jeden z nich netrafil priestor bránky. Vyloženú gólovú príležitosť mal v 67. min Blackburn po pase Štepanovského, z výhodnej pozície však prestrelil Zichovu bránku. A keď neskóroval ani kapitán domácich Kóňa, udreli hostia na druhej strane. Striedajúci Almaský bol na ihrisku sotva päť minút, keď sa presadil cez Krajčíka a prízemnou strelou k pravej žrdi upravil na 0:2. Vydarený zápas Ružomberčanov podčiarkol v 82. min Pekár, ktorý využil zaváhanie Švengera s Brabcom a strelou do prázdnej bránky stanovil konečné skóre na 3:0 z pohľadu hostí.

Hlasy:

Vladimír Koník (tréner Senice): "Do zápasu sme na rozdiel od súpera vstúpili veľmi zle. Prvý polčas som nespoznával svoje mužstvo, nevedeli sme prejsť ani na súperovu polovicu ihriska. Viazla nám súhra, chýbal pohyb. Keď prvý polčas takto premrháme, navyše inkasujeme gól, potom sa to ťažko napravuje. Druhý polčas nás vyzliekol donaha."

Ladislav Šimčo (tréner Ružomberka): "Vedeli sme, že Seničania majú kvalitný tím. Pripravili sme sa na nich, pokiaľ ide o organizáciu hry. Fungovalo nám to, do zápasu sme dobre vstúpili, boli sme rýchlejší a vždy prví pri lopte. Nakopol nás Ďubekov gól, čo nám veľmi pomohlo. Zápas nám vyšiel herne i výsledkovo."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok