Za dobrotu na žobrotu. Muž pomohol pri autonehode, cudzinec mu ukradol vozidlo

ta3 iDNES.cz
8.8.2023 17:19

V Česku blízko Kostelky pri Jihlave sa policajtom podarilo až s použitím zastavovacieho pásu v priestore kruhového objazdu zadržať opitého zlodeja automobilu. Následne ho obvinili zo spáchania troch trestných činov. Cudzincovi, ktorý v priebehu niekoľkých hodín stihol ukradnúť dve vozidlá, hrozí až desať rokov za mrežami. Informuje o tom portál iDNES.cz.

polícia Česko česká polícia policajné auto 1140 px
TASR/Twitter/Policie ČR (ilu)

Dvadsaťtriročný muž pôvodom z Balkánskeho polostrova ukradol vo firme, kde pracoval, kľúče od cudzieho vozidla. S autom neskôr pri obci Měšín vyšiel mimo komunikácie na pole a havaroval, píše iDNES.cz.

Vytiahol nôž

"Okolo poludnia si všimol havarované vozidlo prechádzajúci mladý vodič automobilu Audi, ktorý zastavil a ponúkol cudzincovi pomoc," povedala policajná hovorkyňa Jana Kroutilová.

Spoločná jazda však netrvala dlho. Cudzinec na vodiča po chvíli vytiahol nôž a donútil ho zastaviť a z auta vystúpiť. Následne si sadol za volant a vybral sa smerom k Jihlave. "Oznámenie o nebezpečnom mužovi následne prijali policajti a hliadky po ňom začali pátrať na vytypovaných trasách," opisuje Kroutilová s tým, že netrvalo dlho, kým ho chytili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok