Ruské ministerstvo školstva vydalo nové učebnice dejepisu. Ospevuje v nich vojnu na Ukrajine

ta3/CNN
8.8.2023 14:49

Ruské ministerstvo školstva predstavilo nové učebnice dejepisu pre stredoškolákov, uviedol v pondelok minister školstva Sergej Kravcov. Zahŕňajú časti o tom, čo Moskva nazýva "špeciálna vojenská operácia" na Ukrajine, čo je dlhodobý kremeľský eufemizmus pre vojnu, píše CNN.

Ruské ministerstvo školstva vydalo nové učebnice dejepisu. Ospevuje v nich vojnu na Ukrajine
Profimedia

Štyri učebnice pre žiakov 10. a 11. ročníka podrobne opisujú "dôvody začatia špeciálnej vojenskej operácie, účel špeciálnej vojenskej operácie, denacifikáciu, demilitarizáciu," povedal Kravcov pre ruské štátne médiá, píše CNN.

"Učebnica 11. ročníka odráža najdôležitejšie udalosti súvisiace so zjednotením Krymu a Sevastopolu, príčiny a priebeh špeciálnej vojenskej operácie, vstup nových regiónov do Ruskej federácie," uviedol podľa agentúry TASS Kravcov.

Aktualizujú ju po víťazstve

Podľa novej učebnice sa bude vyučovať v rámci štandardizovaného kurzu histórie na ruských školách od 1. septembra. Kravcov sa tiež zaviazal, že po skončení vojny bude učebnice znova aktualizovať, "hneď ako vyhráme", uviedla RIA Novosti.

"Už vyhrávame informačnú vojnu, ale skončí sa špeciálna vojenská operácia, ktorá sa skončí naším víťazstvom a samozrejme doplníme učebnicu dejepisu," citovala ho agentúra RIA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok