Rusi útočili v Chersone aj Charkovskej oblasti. Ukrajina hlási tri obete

ta3 ČTK
7.8.2023 09:39

Ruské ostreľovanie si v pondelok vyžiadalo ďalšie civilné obete v Chersone na juhu Ukrajiny a v Charkovskej oblasti na východe krajiny. Na sociálnych sieťach o tom informovali ukrajinskí predstavitelia. Jedna žena zahynula v Chersone, kde Rusi v noci zasiahli deväťpodlažný bytový dom a spôsobili v ňom požiar. Dvaja ľudia prišli o život pri ostreľovaní dediny Kučerivka východne od Charkova.

Ruské vojenské sily ovládli mesto Cherson, potvrdil miestny činiteľ
TASR/AP

Deväťpodlažný dom Rusi v noci z nedele na pondelok podľa Prokudina zasiahli najmenej dvakrát, a to pred jednou hodinou ráno miestneho času (v nedeľu pred polnocou SELČ) a po tretej hodine ráno miestneho času.

Nepriateľ znova terorizuje Cherson

Z oznámenia šéfa oblastnej správy nie je však jasné, či uvedená obeť, 59-ročná žena, zahynula v tomto alebo v inom dome v Chersone. Podľa Prokudina sa tak ale stalo pri zasiahnutí budovy delostreleckým granátom.

Šéf správy Chersonu Roman Mročko povedal, že rôzne závažné zranenia počas noci utrpelo najmenej 12 obyvateľov mesta. "Nepriateľ znova a znova terorizuje obyvateľov Chersonu," citovala ho agentúra Unian.

Obyvatelia Chersonu, z ktorého sa vlani na jeseň stiahli ruské vojská, trpia častým delostreleckým ostreľovaním. Zranenie najmenej deviatich ľudí spôsobila ruská paľba aj vo štvrtok. Jej terčom sa stali ľudia v trolejbuse, chodec aj hasiči zasahujúci pri horiacom chráme svätej Kataríny. V utorok ruské sily v meste zasiahli zdravotnícke zariadenie, kde zahynul lekár.

Ruské ostreľovanie je časté aj na východe Ukrajiny, kadiaľ tiež prechádza frontová línia. Dvaja ľudia v pondelok zahynuli a traja ďalší utrpeli zranenia v dedine Kučerivka v Charkovskej oblasti, kde ruské sily zasiahli obytnú budovu, uviedol podľa agentúry Unian šéf ukrajinskej prezidentskej kancelárie Andrij Jermak.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok