Jedlá sóda v kúpeľni: Skrášli vás od hlavy po päty a stojí len pár centov

TA3/zm
16.8.2023 08:00

Sóda bikarbóna nájde svoje uplatnenie okrem kuchyne a upratovania aj v kúpeľni. Je to beauty pomocník, ktorý nestojí takmer nič.

Jedlá sóda v kúpeľni: Skrášli vás od hlavy po päty a stojí len pár centov
Freepik

Len za pár centov môžete mať vyriešené bielenie zubov či domácu pedikúru. To všetko dokáže jedlá sóda.

Na vlasy

V prípade, že vás trápia jemné vlasy bez objemu, pridajte do svojho klasického šampónu lyžičku sódy a naďalej ho klasicky používajte. Je to zvláštne, ale tak ako v koláčoch sóda bikarbóna spôsobí, že sa nafúknu, rovnaký efekt bude mať aj na váš účes. Okrem objemu zbadáte už po niekoľkých použitiach aj výraznejší lesk.

Na zuby

Ak chcete mať krásny úsmev, zmiešajte jedlú sódu s vodou v pomere 1:1. Vznikne pasta, ktorou si pri pravidelnom umývaní dokážete vybieliť zuby. Okrem estetického má sóda aj praktický efekt, dokáže zbaviť ústnu dutinu množstva baktérii a eliminovať zápaly. Zlepší sa aj pH v ústach, vďaka čomu sa vyhnete vzniku zubných kazov.

Na strie

Stále sme pri rovnakom recepte, a to sóda plus voda v rovnakom pomere. Táto hmota je zázrak pre viaceré miesta na tele, rovnako aj na strie. Hoci si s nimi ani dermatológovia nevedia rady, a ak už sa raz vytvorili, len tak ľahko nezmiznú, no s touto zmesou aspoň čiastočne vyblednú.

Na päty

Stvrdnutá pokožka na pätách nemá šancu, ak rovnakú pastu zo sódy a vody použijete aj na chodidlá. Sóda dokáže doslova rozpustiť kožné bunky, ktoré vytvárajú drsné a popraskané päty. Zmes nechajte aspoň desať minút pôsobiť, robte to pravidelne a dočkáte sa výsledkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok