Maslo je v kuchyni neoceniteľné: Vďaka nemu nevykypí z hrnca a ruky nebudú smrdieť od rýb

TA3/zm
15.8.2023 08:00

Maslo je chutné len tak na chlebíku, býva súčasťou mnohých varených jedál a odteraz ho využijete oveľa pestrejšie. Dokáže byť totiž praktický pomocník aj pri iných kuchynských činnostiach.

Maslo je v kuchyni neoceniteľné: Vďaka nemu nevykypí z hrnca a ruky nebudú smrdieť od rýb
Freepik

Vďaka maslu vám viac nevykypí z hrnca, nebudú vám smrdieť ruky od rybaciny a ľahšie pokrájate lepkavé ingrediencie.

Kypenie z hrnca

Veľmi jednoduchý zlepšovák, ako vám viac nevykypí z hrnca, je potrieť ešte pred varením jeho vnútorný okraj maslom. Keď bude voda stúpať, maslo ju doslova zastaví. Pri umývaní riadu vám to prekážať rozhodne nebude tak, ako keby z hrncov vykypelo a museli by ste čistiť sporák od pripáleného jedla.

Rybacina

Príprava rýb je sprevádzaná ich špecifickou vôňou alebo pre niekoho zápachom. Tejto arómy sa často neviete zbaviť práve z rúk, čomu sa dá predchádzať opäť pomocou masla. Stačí, ak si pred varením natriete ruky maslom. Tuk totiž spôsobí, že pachy neprejdú hlbšie do pokožky, pretože funguje ako ochranný film. Síce by rovnakú službu urobil krém na ruky, ale uznáte, že chytať jedlo maslom je predsa len lepší nápad. A ak na tento nápad zabudnete pred prípravou rýb, ešte nič nie je stratené. Aj po varení môžete maslo chytiť do rúk podobne ako mydlo, poriadne si ho rozotrieť pomedzi prsty, potom opláchnuť a pach rybaciny by mal byť preč.

Lepkavé ingrediencie

Keď krájate lepkavé ingrediencie, ako sú napríklad niektoré druhy sušeného ovocia, ľahšie sa vám bude pracovať, ak nôž namažete maslom. Vďaka nemu bude ostrie kĺzať potravinami bez toho, aby sa lepili na čepeľ. To vám jednoznačne uľahčí aj urýchli prácu v kuchyni.

Témy: jedlo maslo
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok