Ukrajinka si vypýtala heslo na Wi-Fi, čašník na oplátku pustil ruskú hymnu. Český podnik ho prepustil

ta3/Nexta, Alžbeta Múcsková
4.8.2023 14:13

Český podnik prepustil svojho čašníka. Pri obsluhovaní ukrajinskej utečenkyne pustil z reproduktorov ruskú hymnu. Sťažnosti zákazníčky následne vysmial a po hymne pustil zvuk sirény, ktorá varuje pred náletom.

Ukrajinka si vypýtala heslo na Wi-Fi, čašník na oplátku pustil ruskú hymnu. Český podnik ho prepustil
Facebook/CottonClub Brandýs (upravené)

"Požiadala som o heslo na Wi-Fi. Na to český čašník odpovedal, že internet je len v ruštine. Najprv som tomu nevenovala pozornosť, myslela som si, že si myslí, že som Ruska. O päť minút neskôr zapol ruskú hymnu. Vošla som dovnútra a povedal som: 'To je hymna Ruska?'. Odpovedal: 'Áno.' Povedal som mu, že som Ukrajinka. Na to mi on odpovedal: 'No a čo?' Začal sa smiať a zapol zvuk sirény," informovala podľa bieloruského média Nexta ukrajinská utečenkyňa Olesya Koshylka.

Reštaurácia, v ktorej sa táto situácia odohrala, sa k nej vyjadrila na sociálnej sieti. "Dobrý deň. Za vedenie CottonClub Brandýs chceme oznámiť, že nesúhlasíme a vymedzujeme sa voči politickým názorom našich zamestnancov. Po včerajšom incidente v našej reštaurácii sa vedenie podniku rozhodlo iniciátora prepustiť, teda už nie je naším zamestnancom. Taktiež nesúhlasíme s porušovaním ľudských práv a slobôd, ktoré sa dejú voči Ukrajine. S prianím pekného dňa, CottonClub Brandýs," napísala v príspevku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok