Roztrhlo sa s nimi vrece. Poľsko zadržalo ďalšieho Bielorusa podozrivého zo špionáže

ta3 TASR
4.8.2023 11:46

Poľsko zadržalo bieloruského občana pre podozrenia, že bol súčasťou "ruskej špionážnej siete", oznámil v piatok poľský minister vnútra Mariusz Kamiňski. Informovali agentúry AFP a Reuters.

Poľské spravodajské weby zasiahli DDoS útoky, Varšava viní ruských hackerov
AP Photo/Alex Brandon

"Bielorus Michail A. sa zúčastňoval na prieskume vojenských objektov a prístavov. Vykonával tiež aktivity zamerané na propagandu v prospech Ruska," napísal Kamiňski na platforme X, predtým známej ako Twitter. Ako dodal, ide v poradí už o šestnástu osobu zadržanú v spojitosti s údajnou špionážnou sieťou.

Posilní ochranu východnej hranice

Podozrivý občan Bieloruska bol vzatý do vyšetrovacej väzby, píše Reuters. Napätie medzi Poľskom a Bieloruskom už dlhšiu dobu narastá. Varšava v poslednom období napríklad opakovane vystríha pred prítomnosťou príslušníkov ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny v Bielorusku. Poľský premiér Mateusz Morawiecki v utorok uviedol, že vagnerovcov presunuli do Bieloruska s cieľom destabilizovať východné krídlo NATO.

Poľsko zároveň vo štvrtok oznámilo, že posilní ochranu východnej hranice s Bieloruskom v dôsledku nedávneho narušenia poľského vzdušného priestoru bieloruskými vojenskými vrtuľníkmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok