Nevedela, že je tehotná. Svoje dieťa porodila počas túry v národnom parku

ta3/tvnoviny.sk
3.8.2023 15:47

Prechádzala sa po národnom parku v Chorvátsku a odskočila si pri tom na toaletu. Z nej už tak skoro však nevyšla, začala totiž rodiť. Prekvapilo to ju aj celú jej rodinu. Nikto netušil, že je vôbec tehotná.

Nevedela, že je tehotná. Svoje dieťa porodila počas túry v národnom parku
Facebook/HGSS - Hrvatska Gorska Služba Spašavanja

Turistka z Luxemburska si počas túry v chorvátskom národnom parku odskočila na toaletu. V nej však začala rodiť, píše portál 24.sata.hr. Žena pri tom vôbec nevedela, že je tehotná. Jej rodina najprv zavolala horskej službe s tým, že jej je nevoľno. Na prípad upozornil web tvnoviny.sk.

"Vôbec sme netušili, že žena je tehotná a porodila. Vybrali sme sa hore s nosidlami a ďalším vybavením. Po niečo vyše hodinovej prechádzke sme dorazili a na záchode sme uvideli ženu, ktorá práve rodila. Strážca parku a jej rodina boli s ňou," povedala pre chorvátsky portál anestéziologička.

Narodilo sa jej dievčatko

Žene sa na pomoc vydala aj gynekologička, ktorá bola so svojou rodinou v centre záchranárov. Keď však dorazila, žena už porodila. "Bábätko vyšlo z mamy normálne, hlavičkou, všetko prebehlo v poriadku. Dievčatko je zdravé. Zdá sa, že sa narodilo v termíne. Má o niečo menšiu váhu ako je priemer, ale to bolo naozaj len moje hodnotenie," uviedla gynekologička.

Tehotné ženy nemusia vždy vedieť o tom, že sa v ich tele rodí nový život. "Je možné, že žena nemala väčšie brucho. Možno mala menej príznakov. Všetko je možné," uzavrela gynekologička. Ženu aj jej novú dcéru následne odviezli do nemocnice. Obe pacientky sú v poriadku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok