Ďalšia pocta pre Mariána Hossu. Mieri do Siene slávy slovenského hokeja

ta3/hokeyslovakia.sk
3.8.2023 12:11

"Nominačný výbor prestížnej expozície sa na svojom uplynulom zasadnutí jednomyseľne zhodol na prijatí Mariána Hossu, bývalého slovenského reprezentanta a jedného z najúspešnejších útočníkov slovenskej hokejovej histórie. Do výnimočnej hokejovej spoločnosti bude uvedený 9. augusta v rámci slávnostného galavečera pri príležitosti vyhlásenia výsledkov v ankete Hokejista roka 2023," uviedli hockeyslovakia.sk na svojom webe.

"Marián Hossa má za sebou bohatú a úspešnú kariéru ovenčenú ziskom troch Stanleyho pohárov so Chicagom Blackhawks. Odchovanec trenčianskeho hokeja odohral v NHL celkovo 19 sezón. V základnej časti nastúpil na 1309 zápasov, v ktorých zaknihoval 1134 bodov za 525 gólov a 609 asistencií. V 205 dueloch play off pridal ďalších 149 bodov (52+97). Na klubovej úrovni získal v roku 1997 extraligový titul s materskou Duklou Trenčín. 

Za Slovensko odohral dovedna 88 zápasov, strelil v nich 39 gólov. Zahral si na ôsmich majstrovstvách sveta, štyroch olympijských turnajoch a dvoch Svetových pohároch. V roku 2021 ho uviedli do Hokejovej Siene slávy v Toronte ako tretieho slovenského rodáka po Stanovi Mikitovi a Petrovi Šťastnom," píše hockeyslovakia.sk na svojom webe.

Od 9. augusta bude oficiálne 37. členom Siene slávy slovenského hokeja. "Vďaka dosiahnutým úspechom patrí k najvýraznejším šíriteľom dobrého mena slovenského hokeja v zahraničí. Je vzorom a inšpiráciou pre mnohé hokejové nádeje po celom svete," povedal prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan pre hockeyslovakia.sk

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok