Babičku v jej dome zobudil hladný lupič. Pozvala ho na raňajky a on potom odišiel

ta3 ČTK
3.8.2023 07:26

Sedemdesiatosemročná americká učiteľka na dôchodku Marjorie Perkinsová sa v noci zobudila a nad jej posteľou stál lupič. Keď si pozreli do očí, muž sa jej začal vyhrážať, že ju podreže.

V Považskej Bystrici došlo k tragédii. Smetiarske auto nacúvalo do matky troch detí
Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Po krátkej potýčke mu však žena ponúkla raňajky, ktoré hladný lupič rád prijal a nakoniec odišiel. O kurióznom vlámaní, ktoré neskôr skončilo zatknutím, informoval server denníka The Washington Post.

Schmatla stoličku a mlátila ho

"Chytil ma za ramená a tlačil ma k stene," popísala súboj s lupičom Perkinsová. "Potom som schmatla stoličku, mlátila som ho a stále som kričala z okna o pomoc," povedala napadnutá žena a dodala, že neustále muža vyzývala na odchod.

"Hovoril, že má strašný hlad a že už dlho nič nejedol. A ja som povedala: 'No, tu je škatuľa arašidového masla a medové sušienky. Môžeš si vziať celú škatuľu.' Dala som mu aj dve fľaštičky (výživového nápoja) Ensure a dve mandarínky,“ opísala svoje riešenie Perkinsová.

Kedysi jej kosil trávnik

Zatiaľ čo lupič jedol, zavolala žena políciu. Muž síce odišiel pred príchodom strážcov zákona, tí ho ale čoskoro s pomocou policajného psa vystopovali a zadržali. Perkinsová médiám povedala, že votrelca spoznala. Pred desiatimi rokmi jej ako chlapec kosil trávnik a jeho vtedajšia práca bola dobre odvedená. "Dúfam, že sa mu dostane pomoc," vyhodnotila nočné stretnutie bývalá učiteľka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok