VIDEO: Vysoká prehra hokejovej osemnástky. Slabou náplasťou bol okulahodiaci gól Pobežala

ta3 TASR
2.8.2023 10:06

Slovenskí hokejisti prehrali s Kanadou vysoko 4:14 na turnaji hráčov do 18 rokov Hlinka Gretzky Cup. Po dvoch zápasoch majú skóre 7:20 a bez bodu sú na poslednom mieste trenčianskej B-skupiny. Účinkovanie v základnej skupine uzavrú stredajším zápasom s Fínskom.

VIDEO: Vysoká prehra hokejovej osemnástky. Slabou náplasťou bol okulahodiaci gól Pobežala
TASR/Radovan Stoklasa

Pohodlná výhra Kanady

Kanaďania rozhodli o víťazstve v druhej tretine, v ktorej Slováci najskôr znížili z 0:3 na 2:3, no hostia následne potrestali viacero chýb v defenzíve a odskočili na 7:2. Kanaďania sa s presvedčivým náskokom neuspokojili ani v tretej časti, v ktorej rýchlo dosiahli dvojciferný počet gólov. 

Slovenských priaznivcov potešil najmä gól Tomáša Pobežala v 42. minúte, keď efektným zakončením s pukom na čepeli spoza bránky predviedol populárny "Michigan". Najproduktívnejším hráčom zápasu bol kanadský útočník Michael Misa, ktorý nazbieral 6 bodov za 2 góly a 4 asistencie.

Na čele "slovenskej" B-skupine sú Švajčiari, ktorí v utorok nadviazali na víťazstvo nad Slovenskom, keď zdolali Fínsko 3:1.

V prvom utorňajšom zápase břeclavskej A-skupiny si hokejisti USA napravili chuť po prehre s Českom (2:7), keď zdolali Švédsko 6:1. V domácom prostredí sú zatiaľ stopercentní Česi, ktorí po triumfe nad USA (7:2) zdolali v utorok Nemecko 6:2.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok