V úvode Hlinka Gretzky Cup Slováci podľahli Švajčiarsku 3:6, dnes vyzvú Kanadu

ta3/TASR
1.8.2023 09:43

Prestížny hokejový turnaj, v rámci ktorého sa dostávajú do konfrontácie hokejisti do 18 rokov, sa tento rok odohráva v Trenčíne, resp. v českej Břeclavi.

V úvode Hlinka Gretzky Cup Slováci podľahli Švajčiarsku 3:6, dnes vyzvú Kanadu
TASR/Radovan Stoklasa

Slovenskí hokejisti do 18 rokov prehrali vo svojom úvodnom zápase na Hlinka Gretzky Cupe v Trenčíne so Švajčiarskom 3:6. V zápase doplatili na chyby v defenzíve i nepremieňanie gólových príležitostí a od 5. minúty iba doťahovali manko. Na svoj druhý zápas v základnej B-skupine nastúpia v utorok o 19.00 h proti Kanade.

Hlasy po zápase:

Martin Dendis, tréner SR: "Mali sme viacero dobrých momentov, ale dostali sme lekciu z efektivity. Musíme chodiť viac do brány, musíme sa zlepšiť v zakončení. Švajčiari neboli lepší, ale efektívnejší, my musíme byť priamočiarejší."

Tomáš Pobežal, kapitán SR: "My sme si to pokazili sami zbytočnými faulmi a nevyužitými presilovkami. Súper bol zdolateľný, mali sme na neho. Ale musíme sa zlepšiť v disciplíne a musíme mať väčší tlak do bránky." 

V úvodnom zápase medzi Kanadou a Fínskom padlo až 15 gólov. Z úspešného vstupu do turnaja sa tešili Fíni, ktorí triumfovali nad zámorským tímom 9:6. Hetrikom a piatimi bodmi (3+2) sa blysol ich útočník Tuomas Suoniemi.

V českej Břeclavi deklasovali v A-skupine Švédi rovesníkov z Nemecka 11:1. Dvoma gólmi a rovnakým počtom asistencií sa v drese "Tre Kronor" prezentoval Alexander Zetterberg. O góly nebola núdza ani v druhom zápase břeclavskej skupiny, v ktorom si domáci Česi poradili s USA 7:2.

Dnes sú na programe ďalšie zápasy:

15:30 USA - Švédsko, Fínsko - Švajčiarsko

19:00 Česko - Nemecko, Slovensko - Kanada

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok