POČASIE: Polooblačno až oblačno, počítať treba s dažďom aj prehánkami

ta3 shmú.sk
1.8.2023 06:42

Polooblačno až oblačno, postupne od západu až zamračené. Neskôr dážď, prehánky, ojedinele búrky, na východe menej zrážok. Ojedinele výdatné zrážky. Denná teplota 25 až 30 stupňov, na severe a krajnom západe miestami 20 až 25 stupňov. Slabý, postupne južný vietor do 30 km/h, pri búrkach zosilnie.

počasie screen
TA3

Situácia

Z Českej republiky a Rakúska postúpi k nám studený front spojený s rozsiahlou tlakovou nížou so stredom nad Severným morom a Dánskom.

Predpoveď počasia 

Spočiatku jasno až polooblačno, na západe miestami oblačno až zamračené. Postupne pribúdanie oblačnosti a na viacerých miestach dážď, prehánky, ojedinele búrky. Ojedinele výdatné zrážky, najmä popoludní. Na východe zrážky ojedinele.

Najvyššia denná teplota 25 až 30 stupňov, v Žilinskom kraji, na Spiši a lokálne aj na krajnom západe 20 až 25 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 15 stupňov. 

Slabý, postupne prevažne južný vietor 3 až 9 m/s (5 až 30 km/h), v nárazoch ojedinele okolo 14 m/s (50 km/h) sa neskôr na juhozápade miestami zmení na severozápadný s rovnakou rýchlosťou. Pri búrkach vietor ešte prechodne zosilnie. K večeru na hrebeňoch Tatier prudký až búrlivý vietor.

Predpokladané množstvo zrážok: do 15, ojedinele 15 až 30 mm, výnimočne viac a na východe väčšinou do 5 mm

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok