Doprava na Krymskom moste mala byť prerušená. Dôvod odstavenia nie je jasný

ta3 čtk
31.7.2023 22:55

Na Krymskom moste, ktorý spája Moskvou anektovaný ukrajinský polostrov Krym s pevninou Ruska, bola prerušená doprava. Informoval o tom v pondelok večer server Krym.Realii, ktorý je jedným z projektov rádia Slobodná Európa/Rádia Sloboda (RFE/RL), na platforme telegram. Dôvod na odstávku nie je jasný.

Doprava na Krymskom moste mala byť prerušená. Dôvod odstavenia nie je jasný
TASR/AP (Ilu.)

Hlásia evakuáciu

"Krymské a ruské telegramové kanály hlásia, že na stanici Kerč-Južnaja (ukrajinsky Kerč-Pivdenna) bola vyhlásená evakuácia - údajne bol prijatý hovor o hrozbe zamínovania," uviedol Krym.Realii s upozornením, že túto informáciu nemôže potvrdiť.

Ruská štátna agentúra TASS medzitým informovala o prerušení automobilovej dopravy na Krymskom moste, ani ona neuviedla dôvod. Asi po hodine oznámila, že doprava je obnovená.

Doprava na Krymskom moste bola opakovane prerušená aj v predchádzajúcich dňoch, napríklad minulý týždeň. Ani vtedy nebol jasný dôvod. Zhruba v polovici júla most už druhýkrát od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu poškodili explózie. K minuloročnému útoku na dôležitú dopravnú spojnicu sa nedávno podľa médií prihlásila ukrajinská tajná služba SBU.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok