Futbalisti Trnavy si doma poradili so Slovanom 2:0

SITA
6.11.2011 17:43

FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava 2:0 (0:0)

Futbalisti Trnavy si doma poradili so Slovanom 2:0

Futbal - Corgoň liga 2011/2012 - 15. kolo:

FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava 2:0 (0:0)
Góly: 54. a 65. Koro Koné, ŽK: 88. M. Kaščák, 90.+ P. Čarnota - 21. Bagayoko, 68. Dobrotka, 79. I. Žofčák, ČK: 90. Dobrotka (Slovan) po druhej ŽK, rozhodovali: Vlk - E. Weiss, Vorel, 8482 divákov

Zostavy:
Trnava: Raška - Habánek, Gross, Čvirik, Ľ. Hanzel - R. Procházka, Karhan, M. Kaščák, Ciprys (64. Petráš) - Koro Koné (78. T. Oravec), Vyskočil (86. P. Čarnota)
Slovan: Hroššo - Bagayoko, Dobrotka, Had, Táborský - Grendel (53. Lačný) - Milinkovič (75. Štepanovský), Kladrubský, I. Žofčák - Šebo (75. Kuzma),

Stretnutie v mimoriadne rušnej atmosfére dvoch odvekých rivalov bolo jubilejným 120. derby. Trnavu viedol prvýkrát v sezóne v úlohe kapitána Miroslav Karhan, ktorý prevzal pásku od Rašku. Líder corgoňligovej tabuľky držal úradujúceho majstra na dištanc a povestný trnavský nápor naznačoval túžbu domácich otvoriť skóre zápasu. Už v 4. min hasil Dobrotka nebezpečenstvo pred Koném. Hostia hrozili brejkovými útokmi a Šebo s Halenárom zamestnávali pozornú trnavskú obranu. Súperi si nič nedarovali a na ihrisku sa viackrát odohrávali nekompromisné súboje. V 22. min boli Trnavčania blízko ku gólu - zahrávaný center do šestnástky našiel Grossa s Kaščákom, ktorí sa tiesnení obranou "belasých" a v spleti nôh brániacich hráčov snažili dopraviť loptu za chrbáť Hrošša. Lopta nakoniec opečiatkovala spojnicu brvna a žrde a následne sa jej zmocnil hosťujúci gólman. V 25. min našiel dlhý nákop Táborského Šeba, ten však neprekonal po šprintérskom súboji s Čvirikom z ťažkého uhla Rašku. O štyri minúty Žofčák pekne do šestnástky uvoľnil nabiehajúceho Táborského, ten namiesto strely na bránku volil prihrávku na Halenára, ktorú dobre vystihol Procházka a loptu dal do bezpečia. V 34. min zastavil pekné sólo Koného nedovolene Had. O 3 min neskôr sa peknou akciou prezentoval Kačšák, toho zastavil faulom Halenár. Z následného priameho kopu Hanzel vypálil k ľavej žrdi a Hroššo reflexívne zachránil istému gólu. V 39. min z otočky nacentroval Vyskočil do šestnástky, ale Koné dobre strážený Dobrotkom a Hadom loptu nezasiahol. V závere prvého dejstva z 25 metrov Halenár tvrdou bombou opečiatkoval pravú žrď Raškovej bránky.

V druhom polčase bolo opäť na trávniku rušno. V 54. min po fatálnej chybe Hada, ktorý trafil Koného, sa rodák z Pobrežia Slonoviny sám rútil na gólmana Hrošša a otvoril prízemnou strelou skóre zápasu - 1:0. V 65. min 17-ročný Habánek, ktorý si poradil v dravom prieniku s tromi slovanistami, našiel presným centrom do šestnástky nabiehajúceho Koného a ten bez problémov pridal gólovú poistku - 2:0. V 69. min delovka Hanzela z 30 m medzi žrde poriadne "vyprášila" Hroššove rukavice, ktorý s námahou odvrátil na rohový kop. V závere zápasu pukli nervy hráčom Slovana, Dobrotka držal pod krkom Čarnotu a po druhej žltej sa porúčal pod sprchy. Trnavčania sa konečne po štyroch rokoch dočkali víťazstva na domácom trávniku nad Slovanom. Naposledy sa im takýto úspech podaril na jar roku 2007.

Hlasy:
Pavel Hoftych (tréner Trnavy): "Vedeli sme o dôležitosti tohto zápasu, nám išlo o líderskú pozíciu v lige. Chceli sme využiť ťažký program Slovana a z dnešného stretnutia vyťažiť maximum. Nabitý harmonogram slovanistov sa nakoniec odrazil na ich výkone. Prvý polčas bol vysoko taktický, ale v druhom dejstve sme boli priamočiarejší a s väčším dôrazom pred bránkou. Rozhodla väčšia túžba po víťazstve."

Vladimír Weiss (tréner Slovana): "Gratulujem Trnave k zaslúženému víťazstvu a za dobrý herný prejav. Boli kombinačne lepší, pohyblivejší a najmä gólovo efektívni. Naši boli až príliš gólovo neefektívni, nedokázali si na ihrisku porozumieť a jeden druhého podporiť. Koro Koné rozhodol derby, ktoré malo výbornú úroveň. Tak by mal vyzerať náš slovenský futbal a vôbec atmosféra na každom zápase."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok