Peter Sagan skončil druhý na Strade Bianche

SITA TA3
2.3.2013 18:55

Slovenský cyklista Peter Sagan finišoval na 2. mieste v sobotňajších pretekoch Strade Bianche v okolí Sieny. Dvadsaťtriročného rodáka zo Žiliny zdolal v Toskánsku len Talian a tímový kolega z Cannondale Moreno Moser.

Peter Sagan skončil druhý na Strade Bianche
ČTK

Synovcovi bývalého majstra sveta Francesca Mosera vyšiel záverečný nástup tesne pred cieľom a preťal pásku o 6 sekúnd pred Saganom. Tretí finišoval Rinaldo Nocentini. Švajčiar Fabian Cancellara neobhájil prvenstvo a nestal sa prvým mužom histórie, ktorý Strade Bianche vyhral trikrát (predtým aj v roku 2008). Jazdec Radioshacku Leopard finišoval štvrtý.

"Dnes som síce skončil druhý, ale myslím, že sme dnes vyhrali všetci. Vedeli sme, že sa všetci sústredia na mňa a Cancellaru, preto sme vytiahli Morena Mosera ako naše eso z rukávu. Odišiel v správnej chvíľu a získal výhodu. Sústredil sa na víťazstvo, kým ja som kontroloval situáciu za ním. Sústredil som sa na súboj o
2. miesto," uviedol pre cyclingnews.com Peter Sagan.

Výsledky - cyklistické preteky Strade Bianche 2013 (Gaiole in Chianti - Siena, 188 km):
1. Moreno Moser (Tal.) Cannondale 5:01:53 h, 2. Peter Sagan (SR) Cannondale +6 s, 3. Rinaldo Nocentini (Tal.) AG2R La Mondiale, 4. Fabian Cancellara (Švaj.) RadioShack Leopard, 5. Aleksejs Saramotins (Lot.) IAM Cycling, 6. Greg Van Avermaet (Belg.) BMC Racing všetci +7.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok