Trenčín a Bystrica si prilepšia. Toľkoto dostanú za podpísané zmluvy Dvorského a Honzeka v NHL

ta3/Janka Danková
31.7.2023 11:13

V porovnaní s futbalom ide o minimálne čiastky, no klubom predsa len pomôžu. Rovnako peniaze poputujú aj do pokladnice Slovenského zväzu ľadového hokeja. Za Dalibora Dvorského a Samuela Honzeka zväz dostane 11,5-tisíc dolárov.

Trenčín a Bystrica si prilepšia. Toľkoto dostanú za podpísané zmluvy Dvorského a Honzeka v NHL
Facebook/HK Dukla Trenčín

Dalibor Dvorský, odchovane HKM Zvolen, ešte v polovici júla podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu so St. Louis Blues. Napriek tomu sa ale očakáva, že bude naďalej pôsobiť vo švédsku, konkrétne v tíme IK Oskarshamn.

Pred pár dňami sa podpisom zmluvy s klubom NHL, s Calgary Flames, pochválil ďalší Slovák – Samuel Honzek. Jeho ročný plat v NHL má byť 950-tisíc dolárov, v nižšej súťaži má ísť o čiastku 82,5-tisíc dolárov.

Vďaka podpísaným zmluvám si finančne prilepšia i slovenské kluby, v ktorých Dvorský a Honzek pôsobili. HC´05 Banská Bystrica dostane za Dvorského 54-tisíc dolárov. U „baranov“ pôsobil v sezóne 2020/2021, kedy odohral 20 zápasov s bilanciou 2+2.

Vyššiu čiastku dostane HK Dukla Trenčín za Samuela Honzeka. Ten je aj odchovancom klubu a pôsobil v ňom po celý čas s výnimkou poslednej sezóny. „Vojaci“ si vďaka nemu polepšia o 162-tisíc dolárov. "Aj za túto sumu sme vďační. Keby bolo viac takých hráčov, boli by sme ešte viac radi," vyslovil s úsmevom pre RTVS športový riaditeľ klubu Branko Radivojevič. "Keďže u nás funguje aj neziskovka mládež, kde Samo začínal, 50% pôjde tam a 50% pre A-čko," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok