Banán záchranár: Pri týchto problémoch siahnite namiesto liekov a mastičiek po ovocí

TA3/zm
13.8.2023 10:00

Banán vie byť celkom dobrý lekár. Toto obľúbené ovocie prinesie úľavu od viacerých zdravotných problémov.

Banán záchranár: Pri týchto problémoch siahnite namiesto liekov a mastičiek po ovocí
Freepik

Banán dokáže vyriešiť pálenie záhy, tráviace ťažkosti, ale aj triesku či štípance.

Tráviace ťažkosti

Nielen pri hnačke, ale aj pri zápche dokáže pomôcť obyčajný banán. Jeden kúsok tohto ovocia dokáže vďaka vysokému obsahu vlákniny a draslíka dať do poriadku črevnú mikroflóru, takže sa trávenie do pár hodín upraví.

Pálenie záhy

Pálenie záhy rovnako súvisí s trávením a nadmernou tvorbou kyselín v žalúdku. Keďže banán prechádza celým tráviacim traktom, záchranu prinesie aj v žalúdku, takže po jedení jedného kúsku pálenie záhy pominie do pár minút.

Po opici

A stále sme v kategórii trávenia, na ktorú zaberá zjedenie banánu. Aj po ponocovaní, kedy ste to prehnali s alkoholom, vás toto ovocie dokáže zachrániť. V tomto prípade je vhodné banán rozmixovať spolu s mliekom a medom a pripraviť si kokteil, ktorý vás postaví na nohy.

Trieska

Banán však dokáže byť záchranár nielen pri vnútornom, ale aj vonkajšom použití. Ak sa vám do prsta či inej časti tela zadrela trieska, pošúchajte pokožku vnútornou stranou banánovej šupky. Enzýmy, ktoré sú v nej obsiahnuté, pomôžu organizmu z tela triesku čím skôr vypudiť a miesto nezostane zapálené.

Štípance

Rovnako liečivo pôsobí dužina na vnútornej strane banánovej šupky aj na štípance od hmyzu. Svrbivé miesta jednoducho potrite, ustúpi začervenanie, opuch aj svrbenie a miesta sa oveľa rýchlejšie zahoja.

Témy: zdravie Banán
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok