Nákladnú loď, ktorá horí pri Holandsku, sa nepodarilo odtiahnuť. Vietor veje zlým smerom

ta3 čtk
30.7.2023 09:31

Nákladnú loď Fremantle Highway, ktorá horí pri Holandsku, sa v sobotu nepodarilo odtiahnuť. Napísala to agentúra AFP. Môže za to vietor, ktorý veje nevhodným smerom. Intenzita požiaru na lodi, ktorá má na palube zhruba 500 elektroáut, sa však znížila.

Nákladnú loď, ktorá horí pri Holandsku, sa nepodarilo odtiahnuť. Vietor veje zlým smerom
TASR/AP

"Kvôli vetru z juhozápadu nie je v súčasnej chvíli možné loď odtiahnuť," uviedla agentúra na ochranu životného prostredia. Hustý dym by podľa agentúry ohrozil posádku remorkéra, ktorý mal loď presunúť o niekoľko desiatok kilometrov. Nevhodné podmienky na odtiahnutie lode budú podľa úradov trvať niekoľko dní. Loď je neustále pod kontrolou, uviedla agentúra.

Intenzita ohňa a teploty na palube lode sa však výrazne zmiernila. V sobotu tak na palubu nákladnej lode mohli vstúpiť technici, ktorí pripevnili druhé ťažné lano.

Požiar na palube lode, ktorá prepravuje zhruba 3800 áut, vypukol v utorok krátko pred polnocou. Príčiny vzniku ohňa nie sú známe, podľa stanice NOS sa však uvažuje, že požiar vznikol v jednom z elektromobilov. Jeden člen posádky zomrel, ostatných sa podarilo evakuovať. Plavidlo mierilo z Nemecka cez Egypt do Singapuru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok