Čierna karta za nepodanie ruky. Ukrajinka vraj nerešpektovala Rusku, diskvalifikovali ju

ta3/Samuel Drozda, Ukrainska pravda
27.7.2023 16:21

Ukrajinskú šermiarku Olgu Charlanovú diskvalifikovali z majstrovstiev sveta v šerme v Miláne. Odmietla si podať ruku so súperkou z Ruska. Informovala o tom Ukrajinska pravda.

Čierna karta za nepodanie ruky. Ukrajinka vraj nerešpektovala Rusku, diskvalifikovali ju
twitter.com/ukraine_world

Čierna karta

Charlanová vyhrala nad Ruskou Annou Smirnovou, no odmietla si s ňou podať ruku, píše Ukrajinska pravda. Namiesto toho si chcela s porazenou ťuknúť šabľami na prejav pozdravu. Ruska nereagovala, Charlanová sa preto rozhodla odísť. Smirnová na ňu následne podala sťažnosť za neprejavenie rešpektu, za čo je podľa pravidiel čierna karta, ktorá znamená potrestanie diskvalifikáciou.

Napriek tomu Charlanová postúpila do druhého kola, kde sa mala stretnúť s Bulharkou Joanou Ilievovou, čo sa však nestalo. Tabuľa s výsledkami ukázala, že Ilievová postupuje do ďalšieho kola "automaticky". Charlanová bola teda diskvalifikovaná za to, že si s Ruskou odmietla podať ruku. Ukrajinský tím sa pokúsil odvolať, no neúspešne.

Reakcia Ukrajiny

Mychajlo Podoľak, zástupca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny, na sociálnej sieti ukázal fotku Smirnovovej v ruskej vojenskej zimnej čiapke. “Ako môžeme vidieť, Smirnová otvorene obdivuje ruskú armádu, ktorá zabíja Ukrajincov a ničí naše mestá,“ napísal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok