Už nikdy nebudete mať spotené nohy: Vyskúšajte zázračné orechové listy

TA3/zm
10.8.2023 16:00

Potenie nôh môže byť problém, ktorý sa nemusí týkať len leta. Na chodidlách je totiž množstvo potných žliaz. Ak tomu chcete zabrániť, zoberte si na pomoc orechové listy.

Už nikdy nebudete mať spotené nohy: Vyskúšajte zázračné orechové listy
Freepik

Potenie nôh je častokrát sprevádzané aj nepríjemným zápachom, ku ktorému môže prispieť aj nevhodná obuv. Orechové listy však dokážu tento problém do značnej miery eliminovať.

Stop zápachu

Keď sa nohy potia, navyše v topánke, je to ideálne miesto na tvorbu baktérií, ktoré následne spôsobujú nepríjemný zápach. Ten ide z chodidla na topánku a z topánky zas na nohu, čo je začarovaný kruh. Nepríjemného problému vás však môžu zbaviť kúry s orechovými listami.

Orechový odvar

Kúpeľ pre nohy pripravíte veľmi jednoducho. 200 gramov orechových listov povarte v troch listroch vody. Keď odvar trochu vychladne, pridajte ho k vode a môžete začať s máčaním nôh.

Listy z orechov majú antibakteriálne aj antimykotické účinky, takže zničia pravého pôvodcu zápachu. Zároveň regulujú tvorbu potu. Na citeľné výsledky je však potrebné nohy máčať v špeciálnom kúpeli aspoň dvakrát do týždňa. 

Listy orechov

V orechových listoch nájdete množstvo vitamínov, najmä C a E, tiež obshaujú flavonoidy a karteniody. Ich sila je známa nielen pri vonkajšom, ale i vnútornom použití. Známe sú napríklad oplachy vlasov alebo popíjanie odvaru na tráviace ťažkosti.

Listy nemusíte trhať len čerstvé, dajú sa aj nasušiť. Na tieto účely je najvhodnejšie zbierať ich ešte mladé, keď majú najviac živín, čo je v máji až júni.

Témy: potenie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok