Plážová diéta: Ak prekonáte prvé týždne, tešte sa na dokonalé telo nielen počas leta

TA3/zm
10.8.2023 08:00

Plážová diéta pochádza z Floridy a má tri fázy. Je postavená na znížení príjmu sacharidov a tukov, naopak, zvyšuje sa podiel vlákniny. Prvá etapa je najprísnejšia, no ak ju prekonáte, môžete sa tešiť na perfektné výsledky.

Plážová diéta: Ak prekonáte prvé týždne, tešte sa na dokonalé telo nielen počas leta
Freepik

Diéta, ktorú môžete držať ako životný štýl. To je plážová diéta, ktorá má však s letom len veľmi málo spoločného.

Prvá fáza

Prvá fáza plážovej diéty trvá štrnásť dní a je najprísnejšia. Jete len trikrát denne, no normálne porcie. Strava by mala byť zložená z červeného mäsa, hydiny, rýb a množstva zeleniny. Povolené sú tiež vajíčka a syry. Zakázané je však pečivo, cestoviny, ryža aj zemiaky, samozrejme sladkosti, ale aj ovocie.

Druhá fáza

Počas druhej etapy plážovej diéty začnete do jedálneho lístka postupne pridávať niektoré zo zakázaných potravín. Počet porcií zvýšite na päť denne. Mali by ste si ich dopriať len vtedy, keď už sa neubránite chuti na ne, napríklad chlieb alebo ovocie či cestoviny. Podstatné však je, aby to bolo v malom množstve a určite nie denne. Druhá fáza nemá určenú dĺžku trvania, mali by ste v nej zotrvať dovtedy, kým neuvidíte požadovaný výsledok na váhe.

Tretia fáza

Záverečná fáza je v podstate o udržiavaní toho, čo ste nastolili. Teda pravidelného stravovania päťkrát denne a obmedzenia kalorických potravín. Opäť nemá časový limit, v podstate by malo ísť o životný štýl. No ak sa pristihnete, že v krátkom čase začínate porušovať pravidlá, plážová diéta velí začať s programom opäť úplne od začiatku. 

Témy: chudnutie dieťa
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok