Svet smúti za Sinéad O'Connorovou. Úžasná žena, rebelka a bojovníčka, reagujú umelci

ta3/Samuel Drozda, BBC, Dailymail
27.7.2023 12:01

Umelci z celého sveta si uctili írsku speváčku Sinéad O'Connorovú, ktorá zomrela vo veku 56 rokov. Informoval o tom web BBC. Polícia medzitým uviedla, že smrť O'Connorovej nepovažuje za podozrivú.

Tragédie a víťazstvá

Rodina O'Connorovej s veľkým smútkom oznámila jej smrť v stredu, príčina zatiaľ nie je verejná. Po speváčke ostali tri deti.

Speváčka sa dostala do povedomia v roku 1990, keď vydala baladu Nothing Compares 2 U (Nič sa ti nevyrovná), ktorá ju celosvetovo preslávila, píše BBC. O’Connorová bola niekoľkokrát nominovaná na hudobnú cenu Grammy, vyhrala ju za pieseň I Do Not Want What I Haven't Got (Nechcem to, čo nemám). Írka sa pýšila viacerými oceneniami a desiatimi štúdiovými albumami, ktoré vydala medzi rokmi 1987 až 2014.

Speváčka sa narodila v roku 1966 v Dubline. Jej život bol poznamenaný tragédiami. Keď mala 18 rokov, prišla o svoju matku, ktorá zomrela po tragickej autonehode. Ako tínedžerku ju štát umiestnil do známych Magdalénskych práčovní, za ktoré sa Írsko neskôr ospravedlnilo. Minulý rok v januári prišla o 17-ročného syna Shana, ktorého našli mŕtveho.

Umelci smútia

Viacero umelcov vyjadrilo ľútosť nad jej smrťou a podporu jej rodine. O svoje pocity sa podelil aj herec Russell Crowe. “Úžasná žena. Nech zavládne mier v tvojom odvážnom srdci, Sinéad,“ napísal na sociálnej tieti. 

Hollywoodska herečka Jamie Lee Curtisová sa tiež podelila o svoj zážitok so speváčkou, píše Dailymail. "Počula som ju spievať a cappella (vokálna hudba - pozn. red.) v prázdnej kaplnke v Írsku. Bola to jedna z najkrajších vecí, aké som kedy počula," povedala herečka. "Bola bojovníčkou, bola rebelkou. Srdcervúce. Odpočívaj v moci. Odpočívaj v pokoji," dodala.

K smrti svojej krajanky sa vyjadril aj MMA bojovník Conor McGregor. "Írsko stratilo ikonický hlas, ktorý bol zďaleka jedným z našich najlepších. A ja som stratil priateľku. Sinéadina hudba bude však naďalej inšpirovať," napísal na sociálnu sieť. 

K úmrtiu nadanej speváčky sa dokonca vyjadril aj írsky prezident Michael D. Higgins. "Ľudia boli vždy zasiahnutí hĺbkou jej nebojácnej oddanosti pre dôležité problémy, na ktoré upozorňovala verejnosť," povedal.

Policajné vyšetrovanie

Policajné zložky v Londýne uviedli, že smrť O'Connorovej nepovažujú za podozrivú. Tvrdia, že speváčku našli ako nehybnú a na mieste ju vyhlásili za mŕtvu. Následne o tom informovali blízkych a jej rodinu. "Pripravíme spis pre lekára, ktorý vykoná obhliadku tela," dodali policajti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok