Na infekcie močových ciest zaberú čaje a odvary: Nemusíte bežať do lekárne, máte ich doma

TA3/zm
4.8.2023 08:00

Leto a kúpanie je obdobím, kedy najmä ženy oveľa častejšie trpia infekciami močových ciest. Bolestivé prechladnutie dokážu zmierniť a urýchliť čaje, ktoré máte bežne doma.

Na infekcie močových ciest zaberú čaje a odvary: Nemusíte bežať do lekárne, máte ich doma
Freepik

Nemusíte utekať hneď do lekárne, keď vás prekvapí bolestivé močenie. Pripravte si overené domáce recepty.

Zelený čaj

Pálenie pri močení môže sprevádzať aj zvýšená teplota alebo nevoľnosť. Táto infekcia je obzvlášť nepríjemná a treba pri nej výrazne zvýšiť pitný režim. Najlepšie zaberajú bylinkové čaje. Ten, ktorý máte s najväčšou pravdepodobnosťou doma, je zelený čaj a na „močáky“ je ako stvorený. Jeho liečivé účinky sú všeobecne známe, upravuje cholesterol, telesnú váhu, je prevenciou pred srdcovými chorobami či depresiou. Nuž a odteraz budete vedieť, že si máte hektolitre navariť aj v prípade, že vás chytia močové cesty.

Mätový čaj

Veľmi podobné účinky ako zelený má aj mätový čaj. Tlmí zápaly a infekcie každého druhu, močové cesty bez výnimky. Aromatická bylinka chutí väčšine ľudí, takže popíjať tento odvar vo veľkom skutočne nebude problém.    

Púpavový odvar

Aj keď v trávniku ju považujeme za burinu, v skutočnosti je púpava liečivá rastlina. V ľudovej medicíne je súčasťou mnohých liečivých kúr, pretože má protizápalové účinky a vyplavuje z tela toxíny. To všetko zaberá aj na infekcie močových ciest. Ak ju nemáte doma nasušenú, zoženiete ju v podobe čajov nielen v lekárni.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok