Futbalový šampionát žien môže prepísať históriu. Je oň obrovský záujem

ta3 TASR
25.7.2023 09:36

Futbalové majstrovstvá sveta futbalistiek v Austrálii a na Novom Zélande sú na najlepšej ceste k tomu, aby sa stali najnavštevovanejšie v histórii. Medzinárodná futbalová federácia oznámila, že počet predaných vstupeniek prekročil za päť dní turnaja 1,5 milióna, čo je nový rekord.

Futbalový šampionát žien môže prepísať históriu. Je oň obrovský záujem
TASR/AP

Na prvých 12 zápasov, ktoré sa odohrali, prišlo takmer 364-tisíc ľudí. To predstavuje priemernú návštevnosť 30 326 divákov, čím sa prekonal rekord turnaja vo Francúzsku z roku 2019 a historický rekord turnaja 24 780 pre všetky zápasy MS.

Prezident FIFA Gianni Infantino vyjadril radosť z doterajšieho priebehu turnaja: "Som šťastný muž a sú tu státisíce šťastných mužov, žien, dievčat a chlapcov, ktorí chodia na zápasy. Milióny ľudí sledujú duely z domu, takže je to veľký úspech."

Sledovanosť vysielania úvodného zápasu Nový Zéland - Nórsko podľa Sky New Zealand prekročila viac ako 1 milión divákov. Duel domácej Austrálie s Írskou republikou zaznamenal priemernú sledovanosť 1,94 milióna divákov, čo takmer strojnásobilo prechádzajúci rekord v krajine. Zároveň toto číslo prekonalo sledovanosť minuloročných MS futbalistov v Katare. 

"Tento turnaj tvorí históriu. Ako hostiteľská krajina sme veľmi radi, že sme svedkami prudkého nárastu podpory ženského futbalu, nielen v distribúcii vstupeniek, ale aj v sledovanosti prenosov či predaji tovaru," povedal šéf austrálskeho futbalového zväzu James Johnson.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok