Lietadlo smerujúce do USA núdzovo pristálo, krúpy poškodili nos a trup

ta3/TASR
24.7.2023 20:54

Lietadlo americkej spoločnosti Delta Air Lines smerujúce z Milána do New Yorku muselo v pondelok krátko po štarte núdzovo pristáť v Ríme po tom, čo ľadové krúpy poškodili nos a trup lietadla v oblasti krídel.

Let z Litvy neplánovane pristál v Poľsku. Vysadili opitého pasažiera, ktorý napádal cestujúcich
TASR/AP

Podľa vyhlásenia Delty "bol let číslo DL185 z Milána na Letisko JFK v New Yorku odklonený do Ríma po tom, čo sa po štarte dostal do nepriaznivého počasia". Delta nespresnila rozsah škôd na lietadle. "Lietadlo bezpečne pristálo a cestujúci z neho normálne vystúpili. Lietadlo sa v nepriaznivom počasí poškodilo, rozsah škôd teraz vyhodnocuje náš miestny údržbársky tím," dodala letecká spoločnosť.

Delta nespresnila počet cestujúcich ani členov posádky v lietadle a neuviedla ani to, či pasažierov prerezervovala na iný pondelkový let, alebo či strávia noc v Ríme.

Sever Talianska v uplynulých dňoch zasiahli silné búrky, padali tam okrem iného aj krúpy s veľkosťou tenisových loptičiek. V Lombardsku v pondelok pri búrke zahynula 58-ročná žena, na ktorú padol strom. V samotnom Miláne, ktoré je hlavným mestom Lombardska, zachraňovali hasičskí potápači muža, ktorý po búrke uviazol v zatopenej garáži.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok