Kam pocestujú futbalisti Slovana v prípade postupu? Poberú sa smerom na východ

ta3 TASR
24.7.2023 12:29

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa v prípade postupu cez Zrinjski Mostar stretnú v 3. predkole Ligy majstrov 2023/2024 s víťazom zápasu Šeriff Tiraspoľ - Maccabi Haifa. Rozhodol o tom žreb vo švajčiarskom Nyone.

Prvé duely tretieho predkola sú na programe 8./9. augusta, odvety sa uskutočnia 15. augusta. V úvodnom meraní síl by mal slovenský šampión výhodu domáceho prostredia, v odvete by hral vonku. Okrem víťaza moldavsko-izraelskej konfrontácie mohol Slovan ako nasadený tím v majstrovskej vetve dostať za súpera aj lepšieho z dvojice Aris Limassol/BATE Borisov alebo AEK Atény.

Slovan sa v minulom ročníku dokázal prebojovať do osemfinále Európskej konferenčnej ligy. V skupinovej fáze Ligy majstrov zatiaľ neštartoval, zo slovenských klubov sa to v minulosti podarilo len FC Košice, Artmedii Petržalka a MŠK Žilina.

Čo v prípade neúspechu?

V prípade vypadnutia so Zrinjski Mostar v 2. predkole Ligy majstrov 2023/2024 sa presunú do 3. predkola Európskej ligy. V ňom by bol ich súperom zdolaný tím z dvojzápasu medzi Breidablikom a FC Kodaň.

Prvé zápasy tretieho predkola EL sú na programe 10. augusta, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 17. augusta. V úvodnom meraní síl by slovanisti nastúpili doma, v odvete by sa predstavili na Islande alebo v Dánsku. 

Okrem víťaza islandsko-dánskej konfrontácie mohli v rámci majstrovskej vetvy EL dostať za súpera aj zdolaných zo súbojov FK Žalgiris Vilnius - Galatasaray Istanbul, Raków Čenstochová - Karabach FK, KÍ Klaksvík - BK Häcken a HJK Helsinki - Molde FK.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok