Myslela si, že sporí v nebeskej banke. Podvodník, ktorý sa vydával za Boha, obral ženu o 300-tisíc eur

ta3, Telecinco
24.7.2023 10:09

V španielskom Leóne sa začína súdny proces, ktorý bude skúmať skutočne bizarný prípad podvodu. Muž sa celé roky vydával za Boha. Od svojej obete takýmto spôsobom získal asi 300-tisíc eur. Informoval o tom portál Telecinco.

katolík veriaci modlitba modlenie ilu 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Podvodník prinútil ženu uveriť, že peniaze idú priamo na bežný účet Boha v nebi a že "nebeská banka" jej prinesie väčšiu ziskovosť ako tie pozemské. Bola tiež presvedčená, že s týmito úsporami dokáže postaviť dom v raji.

Presvedčil ju, že je vyvolená

Prokuratúra sa však domnieva, že v rokoch 2013 až 2019 sa podvodníkovi podarilo presvedčiť Milagros Esperanzovú, že je vyvolenou Bohom. V skutočnosti žena verila, že Panna Mária ju urobila svätou už v roku 2013, takže sa jej nezdalo zvláštne prijímať hovory a správy od Boha, ktorý žiadal peniaze.

Chýbajúce financie si všimli jej deti

Počas týchto štyroch rokov veriaca Milagros Esperanzová nechávala obálky s narastajúcimi sumami v zásuvke v podniku podvodníka. Prinútil ju, aby svojim deťom nič nepovedala, a vyhrážal sa jej zabitím. Jej deti následne zistili, že ich matka nemá na bežnom účte žiadne peniaze, a tak dostali podozrenie, že sa niečo stalo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok