Títo mladíci nás budú reprezentovať na Hlinka Gretzky Cup 2023

ta3/SZĽH
23.7.2023 14:46

Na záverečný menný zoznam sa prebojovalo aj trio hráčov s mladším ročníkom narodenia 2007 – obranca Luka Radivojevič a útočníci Ján Chovan s Tobiasom Tomíkom, píše Slovenský zväz ľadového hokeja na svojom webe.

Na konci júla odštartuje prestížny hokejový turnaj Hlinka Gretzky Cup 2023, ktorý každoročne ponúka priestor na konfrontáciu hráčom do 18 rokov z celého sveta. Tento raz sa uskutoční v Trenčíne.

"Chalanov chceme pochváliť za prístup, nasadenie a úsilie, ktoré dali do súboja o miesta v záverečnej nominácii. Prvý z dvoch modelovaných súbojov bol živelnejší aj preto, že chlapci hrali zápas po dlhej dobe a rozhodli sme sa, že im nebudeme zväzovať ruky. Nechali sme ich hrať voľnejšie. V druhom dueli sme už od nich vyžadovali prvky z našej systémovej štruktúry. Aj preto bol zápas kultivovanejší," povedal pre hockeyslovakia.sk Michal Dostál, asistent hlavného trénera Martina Dendisa, na margo dvoch modelových zápasov, ktoré mladíci odohrali.

Záverečná nominácia

Brankári: Sebastián Bodnár, Martin Haronik, Richard Rafaj

Obrancovia: Adam Beluško, Samuel Húževka, Andrej Fabuš, Samuel Kupec, Fabián Andrej Ličko, Áron Mészáros, Maxim Petras, Luka Radivojevič

Útočníci: Michal Feranec, Ján Chovan, Theo Kiss, Michal Liščinský, Martin Rudolf Liška, Ondrej Maruna, Jakub Mikulec, Tobias Pitka, Tomáš Pobežal, Pavol Prokopovič, Andrej Tomašec, Tobias Tomík, Alex Miroslav Zálešák 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok