Obe mimoriadne schôdze boli podla Hegera zbytočné. Je to kampaň Smeru, povedal

ta3/TASR
21.7.2023 12:03

Obe piatkové mimoriadne schôdze Národnej rady SR k samosprávam a polícii boli zbytočné, vyvolávajú chaos a sú kampaňou Smeru-SSD. Vyhlásil to nezaradený poslanec a predseda mimoparlamentnej strany Demokrati Eduard Heger potom, ako sa ani jedno z rokovaní nepodarilo otvoriť.

"Obidve tieto schôdze prinášajú omnoho väčší chaos do spoločnosti," podotkol Heger. Smer-SSD si mal podľa neho radšej zvolať tlačové konferencie a nemusel do svojej kampane zapájať poslancov parlamentu za štátne peniaze.

Heger tvrdí, že peniaze v rozpočte na dofinancovanie samospráv sú a mali byť čo najskôr vyplatené. Mrzí ho, že premiér Ľudovít Ódor otáľa. Skutočný problém však vidí v nekrytých výdavkoch, ktoré spôsobili populistickí poslanci návrhmi bez krytia v štátnom rozpočte.

Čo sa týka kauzy okolo policajného prezidenta Štefana Hamrana a exministra vnútra Ivana Šimka, podľa Hegera ju líder Smeru-SSD Robert Fico zneužíva na vlastné "očistenie". "Fico je líder kandidátky trestne stíhaných ľudí. Riešia hrozbu pre seba, sú obvinení a vedia, že o nich vypovedajú ich bývalí kolegovia a nominanti strany Smer," podotkol s tým, že chaos okolo kauzy Smer-SSD využíva na diskreditáciu polície.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok