Na západe Poľska sa zrútil dron, zrejme patril americkej armáde

ta3 TASR
21.7.2023 12:06

Na juhozápade Poľska neďaleko obce Trzebieň sa zrútilo neidentifikované, s najväčšou pravdepodobnosťou prieskumné bezpilotné lietadlo. Podľa miestnych predstaviteľov patrí americkej armáde. Informovali agentúra PAP a televízia Polsat.

Na západe Poľska sa zrútil dron, zrejme patril americkej armáde
Twitter/Pro - Foreign Affairs - Geopolitics

K incidentu došlo vo štvrtok vo večerných hodinách v Dolnosliezskom vojvodstve. O zrútení objektu s rozpätím krídel približne osem metrov políciu informoval náhodný okoloidúci.

Zapojili sa hasiči i armáda

Do hľadania trosiek zrúteného dronu sa zapojila okrem hasičov i armáda. Hovorca hasičov Piotr Pilarczyk uviedol, že bezpilotné lietadlo neohrozilo obyvateľov, pretože spadlo v lesnej oblasti, a pri páde nedošlo k výbuchu.

"Domnievame sa, že počas cvičného letu vykonávaného americkou armádou sa kontakt s dronom prerušil. Lietadlo následne spadlo do zalesnenej oblasti. Nikomu sa nič nestalo a dron si prevzala americká strana, ktorej patrí," uviedlo pre denník Gazeta Wyborcza tlačové oddelenie poľského ministerstva obrany.

V blízkosti sa nachádza aj vojenská základňa

V blízkosti miesta incidentu sa nachádza i vojenská základňa, ktorú využíva 11. obrnená brigáda poľskej armády. Jej hovorca však médiám povedal, že zrútený dron nepochádza odtiaľ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok