Zrušenie koncertu Hollywood Vampires nahnevalo fanúšikov. Organizátor mal problémy už v minulosti

ta3/dp
21.7.2023 12:24

Herec Johnny Depp a jeho kapela Hollywood Vampires mali vo štvrtok prísť na Slovensko a vystupovať v Banskej Bystrici. Fanúšikov kapely však nahnevalo náhle zrušenie koncertu. Kapela a organizátor zverejnili stanoviská, tie sa však líšia.

Zrušenie koncertu Hollywood Vampires nahnevalo fanúšikov. Organizátor mal problémy už v minulosti
Profimedia

Koncert mal byť najväčšou hudobnou udalosťou tohto leta v Banskobystrickom kraji.  "Po zrušení koncertu v Budapešti prichádza ďalšie. Je nám to ľúto, ale dnešný koncert Hollywood Vampires je definitívne zrušený. O spôsobe vrátenia vstupného vás budeme informovať," napísala agentúra Profi Event, ktorá koncert organizovala, na sociálnej sieti. 

Kapela následne zverejnila svoje stanovisko, v ktorom kritizovala organizátorov a nepripravenosť banskobystrického amfiteátra. "Po dnešnom príchode do areálu na Slovensku, kde sa začalo s prípravou na dnešné vystúpenie, sa rýchlo ukázalo, že výstavba areálu bola neúplná, a teda nebezpečná pre kapelu aj širokú verejnosť," napísala.

Hollywood Vampires dodali, že zrušenie koncertu na Slovensku "nesúvisí s nedávnym zrušením v Budapešti, ale môžeme vás ubezpečiť, že všetci členovia kapely sú v bezpečí a zdraví. Tešíme sa na vás v najbližších dňoch v Poľsku, Nemecku a USA".

Agentúra Profi Event následne reagovala, že všetko bolo na koncert pripravené. Na sociálnej sieti zverejnila aj fotografie:

Na agentúru sa vzniesla vlna kritiky

Na Facebooku sa vzniesla vlna kritiky. "Fakt sa nehanbíte? Radšej už nič nepíšte na sociálne siete, dajte úprimné vyhlásenie médiám, konečne priznajte vlastné chyby a zakývajte na odchod," napísal rozhorčený fanúšik. 

"Profi Event, samozrejme. Amatéri vyrobili škandál a ešte sa hádajú s legendami kalibru Cooper," kritizoval Vladimír pod príspevkom na Facebooku. 

Problémy mali už v minulosti

Na Profi Event sa sťažovali fanúšikovia už vlani, kedy v Zvolenskej Slatine organizovali koncert Helloween-u a HammerFall-u. "Organizátor asi zabudol, že robí koncert pre Helloween a nie dedinské hody. Organizácia 0 bodov," napísal fanúšik v hodnotení na sociálnej sieti. 

"Koncert Helloween organizačne 0 bodov. Jeden malý vstup na cca 6000 ľudí, dlhé šóry, k nápojom sa človek nedostal ani po hodine čakania, v teple a ani pitná voda nikde, zvuk tiež hrozny a po koncerte nám asi hodinu trvalo dostať sa z parkoviska cez všetkých ľudí. Úplná katastrofa, neviem, čo je na tomto profi, ale Profi Event nikdy viac," píše sa v ďalšom hodnotení z 3. júla 2022. Hodnotení v podobnom duchu však nájdeme viacero. 

Vyjadril sa aj Jakub Pohle

Hudobník a komik Jakub Pohle napísal názor na svojej facebookovej stránke "Málo cynizmu na toto mesto 5.0". "Už je jasné, že koncert Hollywood Vampires bol zrušený kvôli neschopnosti organizátora naplniť podmienky ako z rideru, tak zo zmluvy. Nedokázali ani zabezpečiť šatňu, aby bola tak, ako si to kapela žiadala. Je to info ako od manažmentu, tak od ľudí na mieste," napísal. 

Podľa jeho informácií akreditácie fotografom organizátori rušili už v stredu. "Odmietali s nimi komunikovať. Lístky predávali aj po tom, čo fotografom zrušili akreditácie, doslova ešte pred pár hodinami. Pokiaľ viem, dodnes nemali poriadne poriešené ani parkovanie pre návštevníkov, ktoré je v okolí BB amfiku úplné peklo," dodal. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok