Princ George oslavuje desiate narodeniny. Rodičia ho už pripravujú na kráľovské povinnosti

ta3/čtk
21.7.2023 08:00

Britský princ George, ktorý sa narodil 22. júla 2013, je synom princa Williama a jeho manželky Kate, vojvodu a vojvodkyne z Cambridge. Po minuloročnom úmrtí kráľovnej Alžbety II. a nástupu jej syna kráľa Karola III. na britský trón, je George (plným menom George Alexander Louis) teraz v poradí následníctva na trón druhý po svojom otcovi Williamovi.

Princ George oslavuje desiate narodeniny. Rodičia ho už pripravujú na kráľovské povinnosti
TASR/AP

Šťastní rodičia ukázali verejnosti Georga už druhý deň po jeho narodení. Pokrstený bol 23. októbra 2013 v kráľovskej kaplnke paláca Svätého Jamesa, krst vykonal arcibiskup z Canterbury Justin Welby vodou z rieky Jordán.

Kate a William privítali neskôr v roku 2015 dievčatko Charlotte a v roku 2018 sa im narodil ďalší chlapec Louis. William s Kate síce súkromie svojich detí strážia, zároveň ich ale pomaly pripravujú na kráľovské povinnosti. George i Charlotte sa zúčastnili ako mládenec a družička svadby Katinej mladšej sestry Pippy v máji 2017. Rovnakú úlohu si obaja potomkovia zopakovali aj o rok neskôr na svadbe Williamovho mladšieho brata Harryho.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok