Chávez opäť bojuje o život, potvrdil viceprezident

SITA, TA3
1.3.2013 11:24

Venezuelský prezident Hugo Chávez je v mimoriadne kritickom stave a v súčasnosti vo vojenskej nemocnici v Caracase "bojuje o život".

Vo štvrtok to potvrdil jeho zástupca Nicolas Maduro. Viceprezident nezverejnil žiadne podrobnosti o zdravotnom stave venezuelského lídra, ešte minulý týždeň však vláda informovala, že Chávez naďalej trpí infekciou dýchacích ciest.

"Viete prečo zanedbával svoje zdravie?" opýtal sa Maduro. "Pretože kompletne odovzdal svoje telo aj dušu a zabudol na starostlivosť o seba, odovzdal sa ľudu a vlasti, aby dal tým, čo nemajú nič prácu, život, domov, zdravie, jedlo, vzdelanie," vyhlásil Chávezov spojenec.

Chávez sa minulý týždeň vrátil do rodnej vlasti, no stále trpí dýchacími ťažkosťami po operácii. Päťdesiatosemročný socialistický líder sa nachádza vo vojenskej nemocnici v Caracase. Jeho zdravotný stav je dlho predmetom špekulácií vrátane takých, že prišiel domov jednoducho zomrieť po decembrovej štvrtej operácie na Kube od zistenia rakoviny. Minulý rok verejne ohlásil svoje kompletné uzdravenie ako aj plán kandidovať za prezidenta v októbrových voľbách, v ktorých opäť zvíťazil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok