Slovan si postrážil očakávaný postup. Do ďalšieho kola ho poslal dvojgólový Weiss

ta3 TASR
19.7.2023 22:08

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do 2. predkola Ligy majstrov. "Belasí" zvíťazili v odvete 1. predkola na Stade de Luxembourg nad domácim majstrom FC Swift Hesper 2:0. Triumf slovenského šampióna zariadil dvoma gólmi z pokutových kopov kapitán Vladimír Weiss ml. Slovan v ďalšom priebehu zabojuje o postup proti HŠK Zrinskij Mostar z Bosny a Hercegoviny.

Slovan si postrážil očakávaný postup. Do ďalšieho kola ho poslal dvojgólový Weiss
TASR/Martin Baumann

Domáci v prvom polčase herne dominovali a v permanencii bol prevažne brankár Borjan. Ten v 10. minúte čelil pokutovému kopu kapitána Stolza, no vystihol smer lopty a jedenástku zneškodnil. 

V druhom dejstve kopal dvakrát pokutový kop Slovan a v oboch prípadoch sa Weiss nemýlil. V 55. minúte premenil prvú penaltu "panenkovským" spôsobom a o sedem minút neskôr nedal Dupiremu šancu prudkou strelou. Slovan v súčte oboch duelov vyhral 3:1. Už o týždeň sa stretne v úvodnom stretnutí 2. predkola s Mostarom.

Tréner Weiss urobil oproti prvému stretnutiu päť zmien v základnej zostave. Prvá bola vynúteného charakteru, keď potrestaného Kucku nahradil podľa očakávaní Savvidis. Zo zostavy vypadol pravý obranca Pauschek, na ktorého post naskočil Bajrič. Premiéru v drese "belasých" si odbil v súťažnom dueli obranca Wimmer a prvýkrát v základnej jedenástke nastúpil stredopoliar Tolič. Najaktívnejší hráč druhého polčasu na Tehelnom poli Čavrič na hrote vystriedal Abubakariho.

Domáci v úvodnom polčase vynaložili množstvo síl, čo sa postupne prejavovalo a v závere sa už nedostali k bezprostrednému ohrozeniu Borjana. Slovan tak splnil úlohu favorita a postúpil do 2. predkola Ligy majstrov.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok