Muž mal poslať výhražné správy. NAKA ho obvinila spáchania teroristického útoku

ta3/TASR
19.7.2023 12:46

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v stredu obvinil osobu D. P. zo spáchania obzvlášť závažného zločinu teroristického útoku. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová, obvineného zadržali v utorok podvečer na popradskej železničnej stanici.

Na Liptove došlo k tragickej dopravnej nehode. Vyžiadala si životy troch osôb
Facebook/Polícia SR (ilu)

"Obvinený mal 13. júla 2023 popoludní zaslať opakovane výhražné správy vrcholným bezpečnostným orgánom SR. Konkrétne Slovenskej informačnej službe, Prezídiu PZ, rezortnej strednej odbornej škole Ministerstva vnútra SR v Košiciach, ďalej Úradu špeciálnej prokuratúry a taktiež Úradu vlády SR," vymenovala Bárdyová. 

Z obsahu správ vyplynula podľa nej hrozba súvisiaca s možným spáchaním teroristických útokov na území Slovenska. Obvinený sa vyhrážal podobným útokom ako na maratóne v Bostone i znásilnením detí príslušníkov jednotlivých orgánov.

Na základe prístupu policajtov z NAKA v súčinnosti s Útvarom osobitného určenia Prezídia PZ podozrivého zadržali, čím podľa hovorkyne odvrátili hrozbu. "Viac informácií v tejto chvíli nie je možné poskytnúť," uzavrela.

"PRAVDEPODOBNE ZAZIJETE TRAGICKE HROMADNE NESTASTIE AKO NA MARATONE V BOSTONE IBAZE LEN NA AUTOBUSOVEJ ZASTAVKE S VASIMI VYNNYMI RATOLESTAMI ZNASILNENYMI," znela podľa polície jedna z výhražok, informujú tvnoviny.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok