Svoju matku mal týrať takmer štyri roky. Polícia ho obvinila

ta3/TASR
18.7.2023 12:00

Policajný vyšetrovateľ z Prievidze obvinil 57-ročného muža zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Muž mal takmer štyri roky spôsobovať svojej dnes už 91-ročnej matke fyzické aj psychické utrpenie. V utorok o tom informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Svoju matku mal týrať takmer štyri roky. Polícia ho obvinila
Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj (ilu)

"Obvinený mal takmer denne, keď bol pod vplyvom alkoholu, vulgárne nadávať, byť voči nej agresívny a opakovane ju fyzicky napádať. Matka sa zo strachu pred synom pravidelne zamykala v izbe, pričom on jej búchaval do dverí a hovoril, aby už umrela," opísala Kuzmová. Svoju matku mal obvinený podľa nej aj fyzicky napadnúť.  

"Žene sa našťastie podarilo dostať k telefónu a zavolať políciu. Policajti po príchode na miesto muža obmedzili na osobnej slobode. Po zadržaní s ním bola vykonaná dychová skúška, ktorá sa skončila s výsledkom 1,98 promile alkoholu," doplnila Kuzmová.

Muž je podľa nej momentálne umiestnený v cele policajného zaistenia, kde čaká na rozhodnutie súdu, či bude v tomto prípade stíhaný väzobne. "V prípade dokázania viny hrozí obvinenému, ktorý bol už sedemkrát súdne trestaný, trest odňatia slobody na sedem až 15 rokov," dodala.

Témy: Prievidza

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok