Splnený sen. Takto opísal Beckham príchod Messiho do Miami

ta3 TASR
17.7.2023 16:59

Americký futbalový klub Inter Miami oficiálne privítal Lionela Messiho na prezentačnej akcii s názvom "Odhalenie". Podľa spolumajiteľa klubu Davida Beckhama je príchod Argentínčana splnený sen.

Splnený sen. Takto opísal Beckham príchod Messiho do Miami
TASR/AP

Chvíľa zmeniť futbal v USA

Nedeľné podujatie otvoril práve bývalý anglický reprezentant. "Leo, sme veľmi hrdí, že si si vybral náš klub pre ďalšiu fázu svojej kariéry. Vitaj v našej rodine," vyhlásil Beckham. Po ňom si prevzal slovo väčšinový vlastník klubu Jorge Mas. "Dnešný večer je dar a oslava pre mesto, ktoré mojej rodine otvorilo svoju náruč. Dnes večer sme tu v daždi a toto je svätá voda. Toto je naša chvíľa. Naša chvíľa zmeniť futbal v tejto krajine," uviedol kubánsko-americký podnikateľ. "Vaše nové číslo 10, americké číslo 10," dodal na Messiho adresu.

Komisár MLS Don Garber pochválil Masa za jeho odhodlanú snahu angažovať Messiho. "Lionel Messi bol na jeho radare od samého začiatku. Musím povedať, že keď to pred mnohými rokmi povedal, nemyslel som si, že to dokáže. Ale dnes tu máme hráča, o ktorom si bezpochyby myslím, že nie je len hráč generácie, ale podľa môjho názoru najlepší futbalista všetkých čias," citovala Garbera agentúra AFP.

Argentínčan podpísal s klubom kontrakt do roku 2025. Do Miami pricestoval so svojou rodinou už v utorok, čo v meste spôsobilo ošiaľ. "Ďakujem veľmi pekne všetkým ľuďom, že ma podporujú a dávajú mi túto lásku. Som veľmi šťastný, že som tu v Miami. Naozaj chcem začať trénovať a súťažiť. Mám takú istú túžbu vyhrávať a pomôcť klubu rásť, akú som mal vždy. Som veľmi šťastný, že som sa rozhodol vybrať si tento projekt a prísť hrať do tohto mesta s mojou rodinou. Nepochybujem, že si to užijeme, budeme sa tu mať dobre a stanú sa veľmi dobré veci," vyhlásil 36-ročný útočník.

Neodradil ich ani dážď

Messi, bývalá legenda Barcelony, sa rozhodol prestúpiť do Miami po tom, čo mu minulý mesiac vypršala zmluva s francúzskym Paríž St. Germain. V Interi bude hrať s bývalým klubovým spoluhráčom, Španielom Sergiom Busquetsom a zároveň sa predstaví pod trénerskou taktovkou svojho krajana Gerarda Martina, ktorý pôsobil na lavičke Barcelony v sezóne 2013/2014. 

V novom drese by mohol debutovať už v piatok 21. júla proti mexickému Cruz Azul, no Martino vyzval na trpezlivosť. "Vzhľadom na to, že najlepší hráč na svete bude hrať za náš tím, sa pozeráme do budúcnosti s nádejou. Musíme však mať trpezlivosť, aby sa dostal do dobrej fyzickej formy a mohol hrať v správnom momente," reagoval 60-ročný kouč.

Slávnostný ceremoniál sa odohral na domovskom Drive Pink Stadium s kapacitou 18-tisíc miest vo Fort Lauderale, približne 50 kilometrov od Miami. Podujatie bolo pre búrku presunuté o dve hodiny, no futbalových priaznivcov neodradilo ani nepriaznivé počasie, keďže štadión bol takmer plný. Inter plánuje výstavbu štadióna Freedom Park v Miami, ale jeho otvorenie sa neočakáva skôr ako v roku 2025.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok