Rusi vyzvali dovolenkárov, ktorí uviazli na Kryme, aby cestovali domov cez Ukrajinu

ta3, BBC
17.7.2023 16:46

Ruskí predstavitelia vyzvali dovolenkárov, ktorí uviazli na Kryme, aby po pondelkovom rannom útoku na most spájajúci Krymský polostrov s pevninským Ruskom cestovali domov cez okupovanú Ukrajinu.

Obyvatelia a návštevníci polostrova by sa mali "zdržať cestovania po Kerčskom moste" a "zvoliť si alternatívnu trasu cez nové regióny", povedal šéf Krymu dosadený Ruskom Sergej Aksjonov. Informuje BBC.

V televízii sa objavila mapa

Ruská štátna televízia ukázala mapu navrhovanej trasy cez okupované mesto Melitopol do prístavného mesta Mariupol a ďalej do ruského mesta Rostov na Done. Ľuďom pripomenul, aby si so sebou vzali pasy.

Skrátia časy zákazu vychádzania

Úradníci uviedli, že skrátia časy zákazu vychádzania, aby umožnili turistom cestovať, a ruská armáda udrží trasu "bezpečnú". Tí, ktorí cestujú, boli tiež upozornení, aby dali prednosť armádnym vozidlám a kolónam a nosili so sebou hotovosť.

Komerčné lety medzi Ruskom a Krymom – obľúbenou dovolenkovou destináciou Rusov, odkedy ho Moskva v roku 2014 anektovala – boli pozastavené, odkedy Moskva vlani spustila rozsiahlu inváziu na Ukrajinu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok