Balená listová zelenina sa vám takto neskazí: Skúste jednoduchý trik za pár centov

TA3/zm
31.7.2023 16:00

Kupujete si pravidelne vrecko listovej zeleniny ako základ na šalát? Tak možno viete, že ak ju nespotrebujte po otvorení ihneď, veľmi dlhú životnosť nemá. Takto to však zmeníte.

Balená listová zelenina sa vám takto neskazí: Skúste jednoduchý trik za pár centov
Freepik

Stačí jednoduchý úkon, vďaka ktorému sa vrecko s šalátom nepokazí hneď o deň či dva po otvorení.

Krátka spotreba

Rukola, špenát či polníček, ale aj mnohé iné druhy listovej zeleniny, bežne kupujeme vo vákuových vreckách. Ak vaša rodina neholduje šalátom a pripravujete si tento pokrm len pre seba, zrejme nezjete celé balenie na posedenie. A ak tak neurobíte do dvoch dní, zelenina môže ísť rovno do koša, pretože je zvädnutá, alebo ešte lepšie, plesnivá.  Ani balenie v plastových vaničkách nie je o nič lepšie, skrátka zelené lístky nemajú dlhú životnosť, ale dá sa to zmeniť. Tento trik si zamilujete!

Kuchynská utierka

Hneď ako otvoríte vrecko či iné balenie šalátu a odoberiete požadované množstvo, rozhodne ho nedávajte naspäť do chladničky len tak. Listová zelenina totiž v balení vlhne, čo je hlavnná príčina toho, prečo už ani na druhý deň nie je lahodne chrumkavá. Nehovoriac o treťom dni, kedy môže putovať rovno do koša. Pritom stačí tak málo.

Zoberte si na pomoc papierovú kuchynskú utierku a vložte ju k baleniu šalátu. Vďaka tejto jednoduchej veci sa bude vlhkosť absorbovať do papiera a neodnesie si to šalát. Balenie potom uzavrite čo najlepšie ako sa dá, aby sa dovnútra nedostával zbytočne vzduch.

Plastová nádoba

Veľmi podobne môžete postupovať s listovou zeleninou aj pri preložení do plastovej nádoby. Šalát umývajte len v takom množstve, ktoré sa chystáte okamžite zjesť. Zvyšné lístky nepreplachujte, ale vložte ich do plastového, dobre uzatvárateľného boxu, ktorý ste vopred vystlali kuchynskou papierovou utierkou. Druhú vreckovku použite aj na zakrytie šalátu a môžete si ho vychutnávať aj štyri či päť dní.

Témy: zelenina
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok