Ananásová diéta je na leto ako stvorená: Odvodní, detoxikuje a zrýchli metabolizmus

TA3/zm
29.7.2023 10:00

Zrýchľuje metabolizmus a trávenie, odbúrava tuky a predlžuje pocit sýtosti. Aj preto je ananás ako stvorený na letnú diétu.

Ananásová diéta je na leto ako stvorená: Odvodní, detoxikuje a zrýchli metabolizmus
Freepik

Nie všetkých druhov ovocia sa treba pri chudnutí báť. Platí to aj o ananáse, s ktorým sa môžete zbaviť prebytočných kíl i centimetrov.

Sila ananásu

Najskôr trochu teórie. Ananás je ovocie, ktoré znižuje zápaly v tele. A práve zápaly, o ktorých ani nevieme, sú častým problémom, prečo sa nám nedarí schudnúť. Navyše obmedzujú pocit sýtosti, a tak jeme viac. Zjednodušene povedané, toto ovocie sa postará o to, aby ste sa najedli do sýtosti. A keďže ide o šťavnatú pochúťku, na leto je ako stvorená. To, čo bolo kedysi vzácnosťou, viete dnes zohnať počas celého roka. Takže ananás odteraz budete nakupovať na kilá.

Už žiadne nadúvanie

Podobne ako mnohé iné druhy ovocia a zeleniny, aj ananás je bohatý na vlákninu, vďaka ktorej sa nebude bruško a črevá tak nadúvať. Napriek tomu, že je to sladké ovocie, kalórii má prekvapivo málo. No to, čoho má dosť, je voda. A práve tá bude ďalším spojencom v chudnutí. Navyše, v horúčavách ju telo doslova potrebuje, aj keby ste kilá nechceli zhadzovať.

Energia na počkanie

Fruktóza obsiahnutá v ananásoch je skvelým zdrojom energie, a tak po konzumácii tohto ovocia nepocítite hlad niekoľko hodín. Navyše, chuťovým pohárikom doprajete sladké, takže na nezdravé sladkosti sa ani nepozriete. Vďaka energii budete fungovať oveľa aktívnejšie a z tela sa vyplavia aj škodlivé látky. Detoxikácia je totiž ďalšou supervlastnosťou ananásu pri chudnutí.

Ananásová diéta

Vďaka všetkým benefitom ananásu ho môžete zaradiť do stravy pravidelne a úbytok na váhe uvidíte po krátkom čase. No ak by ste chceli rýchlejší efekt, ananásová diéta je nastavená na tri očistné dni, kedy počas každého zjete tri kilá tohto ovocia a nič iné. Nesmie sa však držať dlhšie, pretože aj keď je ananás skvelý, plnohodnotná výživa to nie je.      

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok