Vlasy vám porastú ako z vody: Stačí studená voda, drevený hrebeň a saténová gumička

TA3/zm
28.7.2023 16:00

Nie nadarmo sa hovorí, že vlasy sú korunou krásy. Hoci sú moderné a praktické aj krátke strihy, väčšina žien túži po dlhej hrive. A malými zmenami to môžete dosiahnuť.

Vlasy vám porastú ako z vody: Stačí studená voda, drevený hrebeň a saténová gumička
Freepik

Na to, aby vám vlasy rástli oveľa rýchlejšie, je potrebná správna starostlivosť. Kaderníci upozorňujú, že si ich mnohé ženy ničia samy nesprávnou starostlivosťou. Pritom stačí pár drobných zmien.

Umývanie vlasov

Neverili by ste, aký vplyv má na rast vlasov už len obyčajná voda. Ak si ich umývate pod prúdom horúcej, nerobíte dobre. Môže tak narušiť stav vlasovej pokožky, ktorá nebude dobre vyživená, a tak vitamíny nepôjdu ani do vlasov, tie tak nemajú z čoho rásť. Snažte sa postupne prejsť na studenšiu a studenšiu vodu, zmeny uvidíte aj na kvalite účesu.

Rozčesávanie

Mokré vlasy sú náchylné na zlomenie, preto by ste po umývaní mali s rozčesávaním rozhodne počkať. No i pri vyschnutej hrive je dôležité, aký hrebeň používate. Prírodné materiály ničia štruktúru vlasov najmenej, takže z tohto dôvodu je aspoň pri rozčesávaní lepšie použiť drevený hrebeň, prípadne z kameňa. Kamene dokonca masírujú pokožku hlavy, takže stimulujú rast priamo od korienkov. A následne, na úpravu účesu, môžete použiť čokoľvek, aj kefu či plastový hrebeň.

Na gumičke záleží

Pri dlhých vlasoch sa zrejme používaniu gumičky nevyhnete, no aj tu môžete zvoliť menšie zlo. Keďže táto pomôcka vlasy sťahuje a svojim spôsobom láme či oslabuje, doprajte si kvalitné materiály. Najmenej škodí vlasom hodváb alebo satén, ktoré sú klzké, a tak sa hriva toľko mechanicky nepoškodzuje. Meniť by ste mali aj miesto, kde si viažete vrkoč, aby neboli vlasy ohnuté stále v rovnakom mieste.

Témy: vlasy Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok