Pomôže pri chudnutí aj tráviacich problémoch: Pripravte si čaj z rasce

TA3/zm
26.7.2023 16:00

Tento rokmi overený recept si môžete pamätať z detstva. Čaj z rasce sa bežne robieva malým deťom, keď ich bolí bruško. No oceníte ho aj v dospelosti. Okrem tráviacich problémov si poradí aj s kilami navyše.

Pomôže pri chudnutí aj tráviacich problémoch: Pripravte si čaj z rasce
Freepik

Nenápadné korenie a pritom skrýva takú silu. Spoznajte zdravotné benefity, ktoré telu prináša rasca. A okrem varenia si z nej začnite pripravovať pravidelne aj čaj.

Meď, železo, zinok a draslík. To je len zlomok toho, čo sa skrýva v každom malom zrniečku rasce. Pridajte si vitamíny A, B, C a E a dostanete ideálnu skladbu toho, čo potrebuje pre svoje zdravie ľudské srdce a črevá. Tie rasca prečistí aj vďaka tomu, že má množstvo vlákniny.

Na bolesť brucha

Rasce, hlavne v podobe čaju, slúži na zastavenie plynatosti a bolesti brucha. Tie dokonca nemusia pochádzať len z tráviacich problémov, ale aj zo ženského cyklu. Stačí dve kopcovité lyžičky zaliať horúcou vodou a nechať aspoň 10 minút lúhovať. Potom čaj sceďte a vypite horúci bez osladenia. Tak bude mať najsilnejšie účinky.

Na chudnutie

Je to paradox, že rasca podporuje chuť do jedla, no pritom je skvelým pomocníkom pri chudnutí. Má močopudné účinky, vďaka čomu sa najskôr organizmus odvodní, čo sa ihneď prejaví na váhe. No rasca pomáha hlavne zrýchliť metabolizmus. Na chudnutie stačí denne zjesť za lyžičku tohto dostupného korenia. Napríklad v podobe spomínaného čaju, ktorý si pripravíte len v slabšom odvare. No pridať ju môžete aj do varenia, s tým iste problém mať nebudete.

Témy: rasca korenie čaj
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok